Video Titel: Six Sigma DMAIC model forklaret hurtigt

 Indhold: Introduktion til six sigma DMAIC modellen og hvad det kan bruges kan bruges til. Der gives også en kort introduktion til hvorledes det hænger sammen med kvalitetsoptimering.

 Længde: 3 min

 Underviser: LSSMBB Torben Madsen. Torben har 25 års erfaring med Lean og Six Sigma. Uddannet Harvard Business School. Har studeret Lean i Japan og har tung praktisk erfaring som Lean Manager, Udviklingschef og Didisionschef.

Hvad er six sigma?

Fase 3 i DMAIC Modellen – Analyze

Det gamle ordsprog om at man ikke kan løse et problem uden at kende årsagen til problemet holder 100% stik. Også i Six Sigma gør dette sig gældne, og i Analyze fasen søger vi at finde årsagen til problemet. Du skal tænke “Sherlock Holmes”. Der er mange mennesker involveret, det kan være komplekst, du vil høre mange udsagn, holdninger og antagelser. Du vil opleve, at selv medarbejdere med mange års erfaring med den specifikke proces, vil have forskellige holdninger og antagelser om hvad problemet er og hvordan det kan løses. Sherlock Holmes står imod dette pres, og baserer kun sine konklusioner på fakta. I Six Sigma verdenen er fakta = data.

Hvad er DMAIC analyse fasen? Den tredje fase i DMAIC modellen hedder Analyze, på dansk helt enkelt analysefasen.

Hovedspørgsmålet i analysefasen er spørgsmålet; hvad er årsagen til problemerne? Vores mål er at forstå problemet i dybden, så vi kan løse det på root cause niveau. Vi analyserer data, og går derhen hvor problemet opstår. Vi søger at opstille nogle hypoteser som kan forklare hvorfor processen ikke lever op til vores mål. Projektgruppen er afgørende for at komme godt rundt om et problem idet flere vinkler og synspunkter frembringes når der er flere øjne på. Gruppen har viden og ideer til de grundlæggende årsager. Ofte går vi tilbage til Measure fasen, skaffer mere eller bedre data, og går efterfølgende ind i Analyze igen.

Andre gik til

Andre så også

Six Sigma forklaret pædagoisk

Six Sigma DMAIC modellen

Six Sigma oprindelse

Jack Welch om Six Sigma

Six Sigma Bælter

Hvad betyder Six Sigma

Kriterier for Six Sigma

Kaizen

Flow

Kommuniker med data

Six Sigma og variation 

Lean vs. Six Sigma

Spild

Lean vs. Six Sigma

Procesforbedringer

SIPOC

VOC

Løs de rigtige problemer

SPC

Fordele ved god kvalitet BGQ

Vores kurser

N Undervisere uddannet i Japan
N Certificering inkluderet
N Fleksible kursus datoer
N Online Lean kursus materiale
N Tilknyttet ERFA netværk

Spørgsmål og kommentarer

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Andre læser også

Hvad er lean?

Gemba

Værdistrømme og flow

Kaizen

PDCA-cirklen