LEAN Six Sigma Kurser
Med Certificering

Lean Six Sigma uddannelser
Yellow | Green | Black | Master Black

På akademiets Lean Six Sigma uddannelser lærer du at skabe mærkbare resultater i praksis. Du bliver certificeret, og du får papir på dine nye færdigheder.

På akademiets kurser i Lean Six Sigma lærer du at bruge både Lean og Six Sigma metoder for at skabe mærkbare resultater. Den modulære kursusstruktur giver dig både Lean og en Six Sigma certificeringer.

Kursus i København & Aarhus

Under din Lean Six Sigma uddannelse får du praktiske råd om hvordan, du bruger Lean og Six Sigma i praksis – ikke kun teori, men også hvad du skal gøre og ikke gøre. Dette vil hjælpe dig med at få succes, når du vender tilbage fra dit kursus. Kurset er opdelt i fem moduler om Lean og tre moduler om Six Sigma. Du kan opnå et certifikat for hvert modul eller en tredobbelt certificering, hvis du gennemfører hele uddannelsen.

Kig ind

Compass København
Købmagergade 67
1150 København

Ring på telefon: 48 16 30 81
Send en e-mail til info@comss.dk

Lean Six Sigma kurser København Aarhus, online eller hybrid

Du behøver ikke have en Green belt for at kunne tage en Black belt – både Yellow Belt og Green Belt er indeholdt i Black Belt kurset. Ud over Compass certificeringen følger også Six Sigma certificering fra verdens største netværk af Six Sigma praktikere fra det anerkendte International Six Sigma Institute™. Ønsker du et Six Sigma kursus uden Lean, så er akademiets Six Sigma kursus Green Belt et godt sted at starte.

Six Sigma Kursus Yellow 85

LEAN Six Sigma Yellow

4 dages Lean Six Sigma kursus med dansk og engelsk certificering.

★★★★★

4 dage14.900 DKK
Six Sigma Kursus Green 85

LEAN Six Sigma Green

9 Dages Lean Six Sigma kursus med dansk og engelsk certificering.

★★★★★

9 dage29.900 DKK
Six Sigma Kursus Black 85

LEAN Six Sigma Black

13 Dages Lean Six Sigma kursus med dansk og engelsk certificering.

★★★★★

13 dage49.900 DKK
Six Sigma Kursus Master Black 85

LSS Master Black Belt

17 Dages Lean Six Sigma kursus med dansk og engelsk certificering.

★★★★★

17 dage59.900 DKK

Opgraderinger

Det forventes at dine forudgående Lean Six Sigma kursusmoduler er fra Compass Academy. Akademiet tilbyder desværre ikke opgraderinger, hvis de grundlæggende moduler er fra anden kursusudbyder. Årsagen hertil er, at der kan være store forskelle i kursusudbydernes faglige modulindhold i de fleste Lean Six Sigma kurser. 

Six Sigma certificering AISSI

Akkrediteret

Kom i gang med LSS på akademiets certificerede Yellow Belt kursus. 

★★★★★

4 dage14.900 DKK
Six Sigma Kursus Green opgradering 85

Yellow til Green

LSS Yellow til Green kursus med dansk og engelsk certificering.

★★★★★

5 dage22.200 DKK
Six Sigma Kursus Black opgradering 85

Green til Black

LSS Green til Black kursus med dansk og engelsk certificering.

★★★★★

4 dage22.200 DKK
Six Sigma Kursus Master Black opgradering 85

Black til Master Black

LSS Black til Master Black kursus med dansk og engelsk certificering.

★★★★★

4 dage22.200 DKK

Kampagne 2 for 1 rabat

Ved to samtidige tilmeldinger (inden for 10 minutter) til det samme kursus skal kursist nr. 2 kun betale for materialer, LMS licens, certificeringslicens, arbejde med projektopgaver og konferencepakke. Du kan finde priserne for to deltagere her: 2 for 1 rabatpriser.

Hvad siger vores venner

International certificering

six sigma kursus certifikat

Lean Six Sigma kursus udbytte

 • Praktisk orienterede værktøjer og “hands-on” erfaring
 • Du bliver certificeret i både Lean og Six Sigma
 • Lær alt det vigtige om både Six Sigma og Lean-metoderne
 • Tilknyttet ERFA-netværk Lean og Six Sigma-uddannelsen inkluderer et certificeringsprogram
 • Danmarks måske mest erfarne Lean og Six Sigma-instruktører
 • Kompetencer, der er særdeles efterspurgte
 • Hvordan du får Lean og Six Sigma til at ske i praksis – “do’s og don’ts”
 • Erfaringer fra andre virksomheder
 • Six Sigma-værktøjer: DMAIC, Pareto, FMEA osv.
 • Lean-værktøjer: PDCA, Lean-principper, 5S, Kaizen, VSA, 5S mm.
 • Fokus på procesoptimering og kvalitet
 • En ramme for Lean-ledelse med tilhørende ledelsessystem
 • Lean Six Sigma-kurset inkluderer adgang til flere hundrede videoer
 • Du får et veludviklet og modent Lean Six Sigma-kursus
 • Cases om eksekvering, effektmåling og evaluering
 • Hør om de gode LSS eksempler

Kontakt

Compass København
Købmagergade 67
1150 København

Ring på telefon: 48 16 30 81
Send en e-mail til info@comss.dk

Vi går aldrig på kompromis med fagligheden

lean kursus 99

Søren Both

Grundfos

“Six Sigma undervisning i verdensklasse. Stoffet er tilpasset den tid, vi lever i, og den måde vi gør tingene på her i Danmark. Det er tydeligt, at underviseren ikke kun har en stor viden om Six Sigma stoffet. Han har også prøvet at bruge det selv på alle niveauer i organisationen, og den erfaring giver han videre til os. Der er ganske enkelt et af de bedste grundkurser man kan få i problemløsning og kvalitetssikring.”

★★★★★

carlsberg

Albena Jensen

Carlsberg

God struktur i undervisning og de øvelser vi var igennem på Lean Six Sigma Black Belt uddannelsen. Der var mange gode og praktiske råd om værktøjerne og metoder, og de var alle suppleret og underbygget med virkelig gode eksempler fra det virkelige liv. Det løftede det hele til et højere niveau som jeg satte stor pris på. Jeg takker mange gange for denne gang og håber at kunne komme igen en anden gang

★★★★★

Undervisere på LEAN Six Sigma uddannelse

niels fester

Niels Fester

Programansvarlig Master Black Belt

Business Development Director hos Compass Torben Madsen

Torben Madsen

Master Black Belt

På LEAN Six Sigma kursus vil du lære…

Certificering

Akademiet anbefaler at du lader dig certificere, og vi sikrer, at du kommer fint gennem din Lean Six Sigma certificering. Certificering er indeholdt i dit honorar, og du kan om ønsket komme hele vejen og gennemføre Lean Six Sigma Black Belt uddannelsen. Har du ikke tid til, eller motivation for certificering er det også fint med os. Lad dig certificere, og du vil ikke fortryde det.

Kursus på virksomhed

Akademiet tilbyder skræddersyet kursus afholdt på jeres virksomhed. Kurset kan suppleres med et coaching forløb der sikrer at i kommer godt fra start. Det har den fordel, at kurset kan tilpasses jeres behov og ønsker. Og vi kan tage udgangspunkt i de problemstillinger der fylder i jeres verden. Du har her et overblik over certificerede Lean kurser.

Om Six Sigma Kursus

Du får både Lean og Six Sigma værktøjer, DMAIC modellen, 5S, PDCA, Gemba, Pareto osv. – der sætter dig i stand til at løse problemer i din virksomhed. Alt om Lean og Six Sigma principper, ledelse, teknikker, metoder og koncepter. Du vil lære det på dette Lean Six Sigma kursus. Vi starter med de meget konkrete værktøjer, og du kan gå hele vejen, og lære hvordan du får Lean og Six Sigma til at ske i praksis.

Six Sigma Kvalitet

Alle virksomheder har kvalitetsproblemer, og ingen virksomhed er fuldstændigt optimeret. Six Sigma-værktøjerne lærer dig at træffe beslutninger baseret på data. På Six Sigma-uddannelsen lærer du at bruge Six Sigma-software til at træffe de rigtige beslutninger. Allerede fra det første Six Sigma-modul vil du skulle medbringe din computer for at kunne identificere muligheder for kvalitetsforbedringer ved hjælp af DMAIC modellen.

Lean Ledelse

Det er ikke nemt at implementere Lean i praksis, og der er mange faktorer, der kan modarbejde en Lean transformation ved brug af Lean-principperne. Men den gode nyhed er, at vi ved, hvorfor det kan være svært, og hvad der skal til for at gennemføre en Lean-transformation og opbygge en Kaizen kultur. På Lean-modulerne lærer du, hvordan man gør det, og du får adgang til al den erfaring, vi har opsamlet de seneste 20 år. Du får at vide, hvad man skal gøre og hvad man ikke skal gøre.

U

På Six Sigma Kursus

Vil du lære, hvordan du kan optimere jeres forretningsprocesser? Vil du lære, hvordan du kan gennemføre en proces og værdistrømsanalyse i praksis? På Lean Six Sigma kurset lærer du teknikker til proces- og værdistrømsanalyse. Værktøjerne hjælper jer med at finde årsagerne til kvalitetsproblemer, så I kan få mere flow i processerne og forbedrede gennemløbstider. Kundetilfredsheden vil blive forbedret

Hvorfor en LEAN Six Sigma uddannelse

Med Lean og Six Sigma kan du forbedre kvaliteten, reducere leveringstiderne og forbedre medarbejdernes trivsel. Samtidig kan du gøre det hele mere omkostningseffektivt – alt på én gang.

Certificering på dansk eller engelsk

Vi sørger for, at du bliver certificeret. Din underviser vil sørge for, at du kommer fint igennem certificeringsprogrammet, også hvis det faglige skulle drille. På denne måde sikrer vi, at alle kommer igennem. Derfor er denne uddannelse certificeret med Compass-certificeringsprogrammet, som er på dansk, ikke er fyldt med fælder, uden tidsbegrænsning, uden krav om fornyelse og med et ubegrænset antal forsøg. Det er både nationalt og internationalt anerkendt og efterspurgt. Med Compass-certificeringsprogrammet lærer du mest.

Har du mod på mere, forbereder vi dig også til CSSBB-certificering hos International Six Sigma Institute™. Denne certificering er på engelsk, og sproget kan her erfaringer viser være en udfordring for kursister, der ikke regelmæssigt bruger engelske fagudtryk. Derfor tilbyder vi 2 certificeringer – for at sikre at du bliver certificeret! Du kan læse mere om Lean Six Sigma certificering.

LEAN Six Sigma ERFA netværk

Din uddannelse stopper ikke, når kurset er afsluttet. Akademiet etablerer ERFA grupper for kursister, der er interesserede. Formålet er, at kursisterne efter kursets afslutning kan hjælpe hinanden med praktiske spørgsmål, der kan opstå i forbindelse med implementeringen af Lean Six Sigma i deres virksomheder.

Hvorfor Six Sigma i en LEAN uddannelse?

På Six Sigma-modulerne arbejder vi med datanalyse for at forbedre kvaliteten af dine processer. På kurserne vil du lære at analysere og kommunikere med data. Resultatet heraf er, at du vil blive i stand til at træffe bedre datadrevne beslutninger. Du kan læse mere om Six Sigma på Wikipedia her.

LEAN Six Sigma kursus henvender sig til

Vores Lean Six Sigma uddannelse henvender sig til ledere, specialister og nøglemedarbejdere, som søger konkrete metoder til at forbedre deres virksomheders resultater. Mange af vores kursister arbejder inden for kvalitet, men vi har også oplevet en kraftig stigning af ledere, der ønsker at forbedre deres virksomheder.

lean kursus møde

Visuel ledelse

Du vil lære om Lean ledelsessystemet med de 6 vigtige komponenter. En af dem, visule ledelse, får særlig opmærksomhed på dit Lean kursus.

Compass?

N Fordi undervisere er uddannet i Japan
N Six Sigma SW licens
N Åbne hold, online eller på virksomhed
N Kursus materiale modtages online
N Lean og Six Sigma certificering inkluderet

Om LEAN Six Sigma uddannelser

Lean Six Sigma teorierne samt deres værktøjer er omfattende.
Denne vejledning vil hjælpe dig med at bedre forstå dine muligheder med vores Lean Six Sigma uddannelser, og hvordan de kan hjælpe dig.

4 dages LEAN Six Sigma kurser yellow belt

Hvis du vælger at deltage i vores fire dages Lean Six Sigma kursus, vil du få viden om de mest almindelige værktøjer og principper inden for Lean Six Sigma. Der vil være fokus på optimering af forretningsprocesser, grundlæggende dataanalyse, samt introduktion til det vigtige værktøj værdistrømsanalyse. Du vil også lære de grundlæggende teknikker for dataanalyse inden for Six Sigma og de relevante værktøjer, såsom DMAIC, Pareto, PDCA, 5S, Gemba, arbejdsinstruktioner, Lean principper og Six Sigma værktøjer.

9 dages LEAN Six Sigma kursus green belt

På vores 9 dages Lean Six Sigma kursus vil du modtage to ekstra moduler, som fokuserer på at give dig yderligere værktøjer og kompetencer inden for både Lean og Six Sigma samt ledelse. Kurset inkluderer også modulerne for et ‘gult bælte’, samt en række avancerede problemløsningsteknikker som Pareto analyse, 5 Whys-teknikken, SMED, Andon, Poka Yoke, Heijunka, fiskebens diagrammer, negativ brainstorming, histogrammer, spredningsdiagrammer, og kontrolplaner. Du vil desuden få indsigt i Lean management systemet, som er ledelsessystemet med de seks komponenter, der udgør den ledelsesinfrastruktur, der er nødvendig for en vellykket Lean Six Sigma-transformation.

13 dages LEAN Six Sigma kursus Black Belt

Vores 13 dages Lean Six Sigma Black Belt kursus vil hjælpe dig med at opnå en dybdegående forståelse for de væsentlige koncepter og værktøjer, der anvendes i kvalitetskontrol og kvalitetssikring. Vi vil give en grundig forklaring på DOE (Design of Experiments), MSA (Measurement Systems Analysis), Matrix Plot, Minitab, beregninger af omkostningerne ved dårlig kvalitet, Yield, Rolled Throughput Beregninger, og flere. Vi vil desuden vise dig, hvordan du kan træne dit personale ved hjælp af TWI (Training Within Industry) Job Instruction.

17 dages LEAN Six Sigma Master Black Belt

Certificeringen som Lean Six Sigma Master Black Belt bygger på Black Belt certificeringen og tilføjer to ekstra uddannelsesmoduler. Det første modul er fokuseret på Scrum, den populære agile metodologi til håndtering af komplekse projekter. Det andet modul er fokuseret på Toyota Kata, en metode til at accelerere forretningsinnovation.

Vi tilbyder

N Undervisere uddannet i Japan
N Certificering inkluderet
N Fleksible kursus datoer
N Online video klip på alle kurser
N Tilknyttet ERFA netværk

Kontakt

Compass København
Købmagergade 67
1150 København

Ring på telefon: 48 16 30 81
Send en e-mail til info@comss.dk

lean kursus møde
six sigma kursus certifikat

Modulerne indeholder

Akademiets certificerede Lean Six Sigma uddannelser er modulopbygget, og du kan tage uddannelserne i det tempo der passer dig og din kalender.

Modul F

Modulet introducerer dig til grundliggende Six Sigma med tilhørende værktøjer. Modulet indeholder Six Sigma Yellow materiale.

 • Hvad er Six Sigma?
 • Hvad er Lean Six Sigma?
 • DMAIC flowet
 • DMAIC
 • Define fasen
 • Software til Six Sigma
 • Six Sigma i produktion
 • Six Sigma i Service
 • Six Sigma kursus Yellow Belt
 • Proces variation
 • Voice of Customer (VOC)
 • Critical To Quality (CTQ)
 • Critical to Quality tips
 • Measure fasen
 • Datatyper
 • Six Sigma kursus
 • Grundlæggende statistik
 • Kapabilitetsanalys

Modulet afsluttes med en multiple choice test med tilhørende Yellow Belt certificering.

Modul G

Modult indeholder flere værktøjer svarende til Six Sigma green belt certificering. Modulet afsluttes med et Six Sigma projekt med Green Belt certificering.

 • DMAIC analyse fasen
 • Pareto analyse
 • Fiskebens analyse
 • DMAIC improve fasen
 • SPC Kontrolkort
 • Kontrol kort vs linie graf – se forskel
 • Analyser et kontrolkort og fremhæv en forandring
 • FMEA
 • Six Sigma kursus
 • Histogram
 • Histogram skævhed
 • E=QxA
 • DMAIC control fasen
 • Six Sigma Green Bel

Modulet afsluttes med en multiple choice quiz samt et Six Sigma projekt med Green Belt certificering.

Modul A

Modulet indeholder de grundliggende Lean værktøjer. Derudover bruger vi meget tid på værdistrømsanalyse. Vi gennemgår følgende værktøjer:

 • Lean Principper
 • Demings 95/5 regel
 • Lean ledelsessystemet
 • Jobinstruktioner
 • Gemba
 • Forbedringskultur
 • Hvorfor Lean?
 • Six Sigma kurser og Historie
 • Værdistrømme og Flow
 • Værdistømsanalyse
 • Hvad er en Lean værdistrøm
 • Forbedringskultur
 • Forandringsledelse
 • Six Sigma vs Lean kurser
 • Standard arbejde
 • 8 typer spild
 • Lean kultur
 • PDCA
 • 5S
 • Muri, Mura, Muda
 • Kaizen

Modulet afsluttes med en multiple choice quiz i værktøjer.

Modul B

På modulet arbejder vi med flere Lean værktøjer og ledelse. Efter modulet har du en rigtig god ide om hvad Lean drejer sig om.

 • Lean Ledelse
 • Lean Ledelsessystemet Introduktion
 • Komponenter i Ledelsessystemet
 • Traditionel kontra Lean ledelse
 • Problemløsning
 • Årsagsanalyser
 • Fiskebensanalyse
 • Pareto analyse i Lean og Six Sigma
 • 3C Problemløsning
 • Problemløsningstragt
 • A3, Yamazumi, Kanban
 • 5 Hvorfor
 • Visuel Ledelse
 • Six Sigma kurser
 • Målstyring
 • Tavlemøder på Lean kurser
 • Design af Kaizen tavler
 • Facilitering af tavlemøder
 • Jidoka, Andon, Poka Yoke
 • Takt tid
 • Leder Standard Arbejde
 • Gemba Walk
 • Flow effektivitet
 • Heijunka
 • SMED
 • Lean projekt efter eget valg
 • Hvad er Six Sigma?
 • Lean Ledelse
 • Lean Ledelsessystemet Introduktion
 • Komponenter i Ledelsessystemet

Modulet afsluttes med en projektopgave hvor de arbejde med de indlærte værktøjer og metoder.

Modul C

På modulet arbejder vi med Lean ledelse, forandringsledelse og hvordan du starter en Lean transformation. Derudover bruger vi meget tid på Lean strategiprocessen og TWI, Training Within Industry.

 • Lean forandringsledelse
 • TWI
 • Opbygning af lærende organisation
 • Medarbejder udvikling
 • Effektiv træning og uddannelse
 • Leder standard arbejde
 • Lean lederens fokus
 • Six Sigma kurser
 • Forandringsledelse
 • Transformation
 • Lean Organisationen og Lean kurser
 • Start topleder tilgang
 • Start teamleder tilgang
 • Lean Transformation Model
 • Lean Change Management
 • Lean værdier
 • Hoshin kanri
 • Strategiprocessen
 • Catch ball
 • Hensai og Six Sigma
 • Kultur
 • Lean projektledelse
 • Lean forandringsledelse
 • Lean transformation

Vi afslutter med et projekt i Lean ledelse, Lean transformation eller Lean ledelsessystemet.

Modul AT

Modulet har fokus på Scrum og Agile.

 • Agile værdier og principper
 • Scrum Master kursus
 • Scrum certificering
 • Scrum Product Owner
 • Sprint
 • Retrospektiv
 • Definition af Scrum
 • Scrum guide
 • Scrum Masteren som “leader who servers”
 • Scrum Masterens rolle og opgaver
 • Empirical process control: Transparens, inspection og adaption
 • Scrum værdier og principper
 • Scrum teamet. Developers, Product Owner og Scrum Master
 • Sprint definition og function
 • Planlægning af sprint
 • Daily Scrum
 • Scrum board
 • Sprint review
 • Sprint retrospektivt
 • Scrum artifacts and events
 • Produkt backlog. Product goal
 • Sprint Backlog. Sprint goal
 • Increments. Definition of “Done”
 • Problemstillinger ved anvendelsen af Scrum
 • Tips og erfaringer
 • Faldgruber

  Scrum modulet afsluttes med en frivillig Scrum certificering.

  Modul E

  Du introduceres til Toyota Kata, og de tilhørende værktøjer:

  • Toyota kata
  • Forbedrings kata
  • Coaching kata
  • Udfordringer
  • Nuværende situation analyse
  • Target conditions
  • Six Sigma kurser
  • Toyota Kata Lean uddannelse
  • 5 Spørgsmål coaching kort
  • Coaching Cyklus
  • Toyota Kata udrulning
  • Design af Story Boards
  • PDCA Log
  • Hindrings Log

  Modulet afsluttes med et projekt i Toyota Kata eller Lean ledelse med det tilhørende ledelsessystem.

  Modul H

  Modulet er det afsluttende Six Sigma Black belt kursus med de videregående Six Sigma værktøjer. Du kommer til at arbejde med følgende værktøjer.

  • Six Sigma Black Belt ansvarsområde
  • Analyse af målesystemet (MSA)
  • Systemiske løsninger – gennemgang
  • Yield
  • CPQ
  • Stikprøveteori
  • Six Sigma forandringsledelse
  • Matrix Plot
  • Design of Experiments (DOE)
  • Design for Six Sigma (DFSS)
  • DMADV
  • Kano modellen
  • Box Whisker
  • Design for X
  • Data rens gennemgang

  Modulet afsluttes med en multiple choice quiz og et Six Sigma projekt med tilhørende Black Belt certificering. Vi oplever en stigende efterspørgsel på netop dette Six Sigma kursus, og vi kan i jobannoncer se at der er en stor efterspørgsel på kompetencer som du lærer på dette Six Sigma kursus.

  digital markedsføring

  København Aarhus

  Compass København
  Købmagergade 67
  1150 København

  Ring på telefon: 48 16 30 81
  Send en e-mail til info@comss.dk

  Kontakt om Six Sigma kursus

  "*" indicates required fields

  Ring mig op

  Lean restaurant

  Vi spiser frokost på vores lokale italienske restaurant La Perla i København. De er mega Lean.  

  Kursus hos Compass

  N Undervisere uddannet i Japan
  N hands-on undervisning
  N Åbne hold, online eller på virksomhed
  N Kursus materiale modtages online
  N Lean Six Sigma certificering inkluderet