Six Sigma Kursus
Certificeret Green Belt

Yellow+Green | CSSGB© Certificering | 4 Dage

Kurset henvender sig til ledere, specialister og nøglemedarbejdere som ønsker at kunne drive Six Sigma initiativer.

 

Velkommen til Six Sigma Green Belt

Akademiets Six Sigma kurser er designet til at give dig og din virksomhed de værktøjer og kompetencer, der er nødvendige for at identificere og eliminere spild og fejl i forretningsprocesserne. Du vil lære om Six Sigma’s DMAIC metoden og de værktøjer, der hjælper med at forbedre kvaliteten og øge effektiviteten. Derudover får du:

 Kursus udbytte

På dette Six Sigma Green Belt kursus lærer du at arbejde målrettet, systematisk og seriøst med Six Sigma. Du bliver certificeret Six Sigma Green Belt, og vil selv kunne anvende værktøjer, teknikker og metoder når du kommer tilbage til din organisation. Du vil lære om Six Sigma’s fokus på løbende forbedringer og hvordan det kan hjælpe med at øge effektiviteten, reducere fejl og øge kundetilfredsheden.

1. Lær at anvende Six Sigma principper, værktøjer og teknikker i en række forskellige arbejdssituationer for at forbedre processer, der leverer produkter og tjenester.

2. Øge din evne til at lede projekter ved hjælp af Six Sigma metoder, herunder brugen af statistiske værktøjer.

3. Forbedre din evne til at identificere potentielle muligheder for forbedringer og implementere løsninger ved at anvende Six Sigma værktøjer og teknikker.

4. Få en forståelse af begreberne bag Six Sigma, så du kan bruge dem mere effektivt i dine daglige aktiviteter.

5. Udvikle et omfattende overblik over Six Sigma metodologien, så du kan anvende den i din organisation og på dit arbejde i det daglige.

6. Forstå, hvordan Six Sigma komplimenterer Lean ledelse. Læs mere om Lean ledelse.

Målgruppe

Dette Six Sigma Green Belt kursus er for dig, hvis du:

  • Du ønsker at forbedre din forståelse af, hvordan man løser problemer og leverer værdi
  • Du ønsker at forstå og anvende de centrale principper i Six Sigma
  • Du ønsker at lære mere om dataanalyse eller projektledelse
  • Du er en leder som ønsker at drive forbedrings projekter databaseret.

Forudsætninger for deltagelse

Der er ingen forudsætninger for at deltage i dette kursus. Vi sætter en ære i at benytte værktøjer, der er lette at lære og forstå, så du behøver ikke være en ørn til statistik. Vi lader softwaren gøre det hårde arbejde. Men for dem, der gerne vil nørde ned i stoffet og opnå dybere viden, er der også masser af muligheder. Akademiet tilbyder mange timers ekstra materiale via artikler, bøger, cases og videoklip. Så uanset om du er nybegynder eller erfaren, vil du få de værktøjer og det vidensniveau, du har brug for, for at implementere Six Sigma i din organisation. Derudover kan du altid tage fat i din underviser, hvis der opstår spørgsmål efter kurset. Vi ønsker tilfredse kunder og vil gøre alt for at hjælpe dig med at få mest muligt ud af kurset.

Hvorfor deltage

Six Sigma Green Belt uddannelsen er interaktiv, øvelsesbaseret og præsenterer eksempler fra virksomheder, der har opnået stor succes med Six Sigma.

Interaktiv: Vi anser undervisning for at være en engagerende oplevelse for deltagerne, ikke blot en gruppe personer, der sidder ved deres bærbare computere og tager noter. Vores kurser er designet til at sikre, at alle deltagere er aktivt involveret i læringsprocessen og har mulighed for at dele deres tanker og synspunkter om emnerne.

Øvelsesbaseret: Selvom det er vigtigt at lære begreberne i teorien, er det lige så vigtigt at kunne anvende dem i praksis. I vores Green Belt uddannelseskursus opfordrer vi deltagerne til at øve sig i at bruge de værktøjer, de har lært, så de kan se hvordan de kan anvendes i virkelige situationer.

Eksempler fra virksomheder, der har haft succes med Six Sigma – I stedet for at præsentere teorier og koncepter alene, viser vi eksempler på hvordan disse teknikker er blevet anvendt med succes af virksomheder fra hele verden.

Indholdet af Six Sigma Green Belt

Six Sigma Green Belt kurset består af 2*2 intensive undervisningsdage, hvor deltagerne vil få vist, få forklaret og brugt Six Sigma i praksis. Kurset er opdelt i de to moduler F (Six Sigma Yellow Belt) og G (Six Sigma Green Belt).

“Modul G” afsluttes med en praktisk, “hands-on” træning i Six Sigma. Under denne øvelse , vil kursisterne have mulighed for at anvende deres lærte færdigheder og værktøjer til at gennemføre et komplet Six Sigma Green Belt projekt. Data til øvelsen leveres af os. Opgaven vil tage omkring en time og demonstrere styrken af Six Sigma metodologien. En erfaren underviser vil være til stede og coache hver enkelt kursist igennem projektets forløb. Når projektet er afsluttet, vil det, med lidt tilpasning, kunne anvendes som den enkelte deltagers eget Six Sigma Green Belt projekt efter endt kursus.

Garanti for certificering

agil pm

Vi tilbyder to certificeringsprogrammer, et dansk og et internationalt. Du vil få sparring fra din underviser for at sikre, at du lykkes med begge. Hvis du ikke har tid eller lyst til at lade dig certificere, vil du altid modtage et diplom for at have deltaget i uddannelsen. Du kan beslutte dig for at lade dig certificere, før, under eller efter uddannelsen.

Krav for at opnå certificering

Hvis du har viljen, så skal vi nok hjælpe dig igennem. Og den første certificering er Compass certificeringsprogram, som er på dansk, uden tidsbegrænsning i opgavebesvarelse, og uden tricky fælder der gør det vanskeligt at blive certificeret. Programmet tager du hjemmefra, og du har ubegrænset tid til multiple choice quizzerne

Hvis du har mod på mere, forbereder vi dig også til CSSGB certificering hos International Six Sigma Institute™. Denne certificering er på engelsk, og som med alle engelsksprogede certificeringsprogrammer kan sproget potentielt være en udfordring for kursister, der ikke bruger engelsk i hverdagen. Derudover er der også en tidsbegrænsning på, hvor lang tid man må bruge på testen, så det kan også være udfordrende. Derfor tilbyder vi både Compass programmet og International Six Sigma Institute™ certificering, for at sikre, at du bliver certificeret! Du er selvfølgelig velkommen til at tage begge certificeringer, både den danske og den engelske. Læs mere om certificering.

Anmeldelser af Six Sigma kurser

Undervisere

agil pm

Torben Madsen er en erfaren Six Sigma konsulent med 18 års erfaring inden for produktion og serviceoptimering. Han har tidligere fungeret som Continuous Improvement Manager og har ledt mange Lean Six Sigma projekter. Torben har hjulpet både danske og internationale virksomheder med at implementere Lean og Six Sigma og er nu både konsulent og underviser på akademiets kurser inden for Lean og Six Sigma.

Torben underviser efter principperne og metoderne fra “Training from the Back of the Room”, som er en accelereret, hjernevenlig læringsmetode. Han er certificeret CSSBB, PSMI, PSMII, CSPO, CSM, SAFe Evangelist, CSSMBB og har studeret Product Innovation og er certificeret i Management Excellence på Harvard Business School i Boston. Torben har desuden studeret Lean i Japan.

agil pm

Niels Fester er en civilingeniør med 20 års erfaring som iværksætter og i produkt- og serviceudvikling. Han har hjulpet både danske og internationale virksomheder med at implementere Lean, Scrum og Agile og underviser nu på akademiets kurser inden for disse områder.

Niels er certificeret i, og underviser efter metoder fra ”Training from the Back of the Room”, How to fix your Scrum, Management 3.0 og 7 Deaths of Scrum. Niels har senere i sin karriere studeret Lean i Japan, og disruptive innovation på Harvard Business School i Boston. Niels er certificeret Agile Coach, LMBB, CSSBB, PSM og CSSMBB.

Vælg online, offline eller hybrid

Akademiet tilbyder Six Sigma kurset både som online kursus og som klasseundervisning i Aarhus og København. Online kurserne er meget koncentrerede med fokus på værktøjerne, mens klasseundervisningen giver ekstra mulighed for at stille spørgsmål og diskutere relevante problemstillinger, som kursisterne kan møde i deres dagligdag. Du kan godt kombinere klasseundervisning med online undervisning.

Hvad er indeholdt i prisen

Prisen er eksklusiv moms. Prisen inkluderer software prøvelicens, online adgang til materiale, certifikater fra Compass og International Six Sigma Institute™, frokost og kaffe. Overnatning er ikke inkluderet. Ved 2 samtidige tilmeldinger til det samme kursus skal I kun betale ekstra for materialer, LMS, certificering, arbejde med projektopgaver og måltider for kursusdeltager nr. 2. Du kan læse de eksakte priser ved 2 for 1 rabat her.

Varighed og tidspunkter for undervisningen

Undervisning starter kl. 09.00 og slutter senest kl. 16.30 hver dag. Hvis du har et engagement, der gør det svært for dig at deltage i hele undervisningen, kan du se videooptagelser af alle faglige områder. Selvom de ikke er helt det samme som at være til stede, kan du stadig følge med i undervisningen.

2 for 1 rabat – pris for 2 deltagere

Ved 2 samtidige tilmeldinger til det samme kursus skal I kun betale ekstra for materialer, LMS, certificering, arbejde med projektopgaver og måltider for kursusdeltager nr. 2. Du kan læse om vilkår og de eksakte priser ved 2 for 1 rabat her.

København, Aarhus, online eller hybrid heraf

Har du ikke mulighed for at møde frem på alle modulerne, så har du mulighed for at kombinere dit kursus så du tager et eller flere moduler online, 100% hjemmefra, uafhængigt af tid og sted. Pris for hybrid er den samme som for fremmøde kurserne.

Andre relevante kurser

Six Sigma Kursus Black 85

Lean Six Sigma Black Belt uddannelsen 13 dage er for dig der skal stå i spidsen for jeres Lean og Six Sigma transformation.

Lean Six Sigma Black Belt

Six Sigma Kursus Master Black 85

17 dages Master Black Belt kurset dækker alt hvad man kan lære om Lean og Six Sigma og indeholder også et Scrum Master modul.

Lean Six Sigma Master

Six Sigma Kursus Yellow 85

4 dages certificeret Lean Six Sigma Yellow Belt kursus for dig der skal i gang med Lean og Six Sigma. Kan opgraderes til Green belt senere.

Lean Six Sigma Yellow Belt

Hvordan ser man om der er ledige pladser

Du kan se, om der er ledige pladser ved at se på farven udenfor hvert kursus. Grøn betyder ledige pladser, gul betyder, at kurset er næsten fyldt op, og rød betyder, at kurset er fuldt.

Kan du ændre datoer

Du kan altid fremrykke eller udskyde et eller flere kursusmoduler før eller under dit kursusforløb i op til 2 år. På denne måde kan du bestemme varigheden af din uddannelse. Modulerne kører jævnligt i både Aarhus og København. Se reglerne for modulrækkefølgen nedenfor. Du kan se alle datoer på vores hjemmeside.

Modul rækkefølge Lean & Six Sigma kurser

Modulerne kan tages i vilkårlig rækkefølge, dog gælder følgende 3 regler:

  1. Start altid med modul F eller modul A. Der er introduktion på begge moduler.
  2. Modulerne F, G, H (Six Sigma moduler) skal tages i rækkefølge.
  3. Modulerne AT, A, C, B, E (Lean moduler) kan tages i vilkårlig rækkefølge, dog skal der startes med modul A (grundlæggende Lean).

Mulighed for online undervisning

Du kan læse mere om, hvordan online undervisning fungerer for kurserne her: Lean Sigma online undervisning.

Software til dataanalyse

QI Macros prøve softwarelicens er indeholdt i dit kursushonorar. På modul F og G benyttes QI Macros software. På modul H benyttes både QI Macros og Minitab software hvortil du også får en prøvelicens. Du kan her læse mere om det anvendte Six Sigma software.

Virksomhedskursus

Akademiets kurser tilbydes afholdt på jeres virksomhed. Du kan her læse mere om virksomhedskursus, på dansk eller engelsk. Virksomhedskursus kan betale sig når i er flere end 5-6 kursister. Send en email til akademiet for et tilbud på virksomhedskursus. Bliv kontaktet.

Modulopbygning

Dette kursus kan efterfølgende bygges videre med flere moduler inden for Lean eller Six Sigma, eller du kan kombinere metoderne i en Lean Six Sigma uddannelse. Læs mere om modulopbygningen og mulighederne for at udvide din viden på vores hjemmeside under Modul opbygning.

Netværksgrupper for interesserede

Akademiet arrangerer netværksgrupper for alle kurser over 5 dages varighed. Læs om Lean Six Sigma netværket.

Undervisningssprog

Åbne kurser: Dansk sprog og dansk kursusmateriale.

Virksomhedskurser: Dansk eller engelsk sprog og materiale.

Materialer ifm. undervisning

Du får adgang til Compass online Learning Management System (LMS) hvor du har adgang til videoer, præsentationer, værktøjer og certificeringsprogram. Du har adgang i 12 måneder.

Kursus lokationer

København

Compass Academy (100 m fra Nørreport Station)
Købmagergade 67
DK-1150 København kurser afholdes i Aarhus og København. Alternativt tilbydes kursus 100% online eller virksomhedskurser afholdt hos jer.

Aarhus:

Hotel Scandic Aarhus Vest
Rytoften 3
8210 Aarhus

Forplejning

København:

Vi spiser på restauranter i byen, turnus mellem:
Restaurant La Perla: Italiensk frokostbuffet
Restaurant Rice Market: Thai buffet

Aarhus:
Hotel Scandic Aarhus Vest frokostbuffet
Hvis du har allergi, er vegetar eller veganer, bedes du informere os om det, så vi kan arrangere det passende mad til dig på kursusdagen.

Overnatning ifm. uddannelse

Arrangeres på eget initiativ. Alternativt kan overnatning indregnes i dit kursushonorar. Kontakt venligst akademiet for tilbud hvis du ønsker dette. For København kan vi anbefale Hotel Ibsen eller Hotel Arthur, 5 minutters gang fra akademiet.
Vendersgade 23
1363 København
Tlf. +45 33 45 77 44

Parkering i København

Q-Park

Nørreport. 4 minutters gang til akademiet
Israels Plads 1
1361 København
Tlf.: +45 70 25 72 13
Vis vej i Google Maps

Parkering i Aarhus

Du kan parkere gratis ved hotellet hvor vi underviser.

Transport til undervisningen

København: Akademiet er beliggende 100 meter fra Nørreport Station, med direkte tog og metroforbindelse fra hele landet, herunder også fra Københavns Lufthavn.

Aarhus: Akademiet er beliggende på Hotel Scandic Vest, i udkanten af Aarhus by.

Handelsbetingelser

Inden du tilmelder dig kursus bør du læse om akademiets handelsbetingelser.

Kursus overbygning

Du kan altid bygge videre på dit Six Sigma Green Belt kursus ved at tage flere moduler. Det kan være en fordel at bygge et Six Sigma Black Belt kursus oven på dit Green Belt kursus. Black Belt modulet er kun på 2 dage ekstra og giver dig mulighed for at fordybe dig yderligere i Six Sigma metoder og teknikker og bliver certificeret som Six Sigma Black Belt.

Six Sigma Kursus Green 84

Tid og sted

Modul F:
20 - 21 Feb
(København)

Modul G:
27 - 28 Feb
(København)


Modul F:
15 - 16 Jun
(København)

Modul G:
22 - 23 Jun
(København)


Modul F:
06 - 07 Mar
(Aarhus)

Modul G:
13 - 14 Mar
(Aarhus)


Modul F:
30 - 31 Maj
(Aarhus)

Modul G:
12 - 13 Jun
(Aarhus)


Åben

Få pladser

Fyldt

DKK 19.900 Ekskl. moms

TILMELD