Vælg en side

Six Sigma Green Belt
Certificeret Green Belt

Yellow+Green | København & Aarhus | 4 Dage

Six Sigma Green Belt kurset henvender sig til ledere, specialister og nøglemedarbejdere som ønsker at kunne drive Six Sigma projekter med international Six Sigma certificering.

 

Akademiets Six Sigma Green Belt er designet til at give dig og din virksomhed de værktøjer og kompetencer, der er nødvendige for at identificere og eliminere spild og fejl i forretningsprocesserne. Du vil lære om Six Sigma’s DMAIC metoden og de værktøjer, der hjælper med at forbedre kvaliteten og øge effektiviteten. Du kan også kombinere kurset med Lean. Se oversigt her: Six Sigma kursus 

Hvad siger forskerne?

Der er forskningsmæssig evidens for at Six Sigma virker, og at rammeværket på mange parametre er bedre en traditionelle måder at optimere kvalitet på. Her kan du læse lidt om forskernes studier:

Kursus udbytte

På kurset lærer du at arbejde målrettet, systematisk og seriøst med Six Sigma. Du bliver certificeret Six Sigma Green Belt og Yellow Belt, og vil selv kunne anvende værktøjer, teknikker og metoder og arbejde selvstændigt med dit eget projekt og skabe effektiviseringer.

Du vil lære om Six Sigma’s fokus på løbende forbedringer og hvordan det kan hjælpe med at øge effektiviteten, reducere fejl og sikre en større kundetilfredshed.

 • Lær at anvende Six Sigma principper, værktøjer og teknikker til at forbedre processer, produkter og tjenester
 • Du vil kunne identificere potentielle muligheder for forbedringer og implementere løsninger
 • Du vil lære alle Six Sigma begreberne med tilhørende øvelser der skaber resultater
 • Du lærer at lede projekter under anvendelse af Six Sigma metoder og statistiske værktøjer
 • Forstå, hvordan Six Sigma komplimenterer Lean ledelse.
 • Du vil blive Six Sigma Yellow Belt og Green Belt certificeret

Målgruppe

Dette Six Sigma kursus er ledere og nøglemedarbejdere der skal arbejde med kvalitet og forbedring af processer. Du vil kunne:

 • Analysere, kommunikere og træffe beslutninger baseret på data
 • Løse kvalitetsproblemer og leverer værdi
 • Drive forbedrings projekter databaseret

Forudsætninger for deltagelse

Der er ingen forudsætninger for at deltage i dette kursus. Vi sætter en ære i at benytte værktøjer, der er lette at lære og forstå, så du behøver ikke være en ørn til statistik. Vi lader softwaren gøre det hårde arbejde. Men for dem, der gerne vil nørde ned i stoffet og opnå dybere viden, er der også masser af muligheder. Ud over kurset får du mange timers ekstra materiale via artikler, bøger, cases og videoklip.

Så uanset om du er nybegynder eller erfaren, vil du få de værktøjer du skal bruge for at implementere Six Sigma i din organisation. Derudover kan efter kursus altid kontakte din underviser, hvis der opstår spørgsmål. 

Hvorfor deltage

Six Sigma Green Belt uddannelsen er interaktiv og øvelsesbaseret. Vi præsenterer dig for eksempler fra virksomheder, der har opnået stor succes med Six Sigma.

Interaktiv: Akademiets undervisning er en engagerende oplevelse, og kurserne er designet til at sikre, at alle deltagere er aktivt involveret i læringsprocessen, ligesom at der er rig mulighed for at dele tanker og synspunkter.

Øvelsesbaseret: Selvom det er vigtigt at lære begreberne i teorien, er det lige så vigtigt at kunne anvende dem i praksis. Vi opfordrer deltagerne til at bruge de værktøjer, de har lært, så de kan se hvordan de kan anvendes i virkelige situationer.

Eksempler fra virksomheder: I stedet for kun at præsentere teori og koncepter, viser vi eksempler på hvordan Six Sigma teknikker er blevet anvendt med succes.

Endelig kan du senere overbygge kurset til Lean Six Sigma Black Belt, og på den måde få din Lean Six Sigma uddannelse. Alternativt kan du overbygge til Six Sigma Black Belt. Akademiet tilbyder også Lean Six Sigma Master Black Belt uddannelse. Se indholdet for Lean Six Sigma kursus

Indholdet af Six Sigma Green Belt

Kurset består af 2*2 praktisk orienteret undervisningsdage. Du vil sammen med din Six Sigma lærer arbejde med øvelser og bruge Six Sigma i praksis. Kurset udgøres af to moduler, svarende til yellow og green materialet.

På de to moduler vil du komme igennem mange øvelser, og til at arbejde med Six Sigma tankegangen og dit eget Six Sigma projekt:

 • Six Sigma teori
 • Six Sigma projektet
 • DMAIC projekt metoden
 • Beskrive projektet
 • Konkrete værktøjer til dine optimeringsprojekter
 • En lang række praktiske øvelser
 • Målbare resultater
 • Statistisk proceskontrol samt løse små opgaver
 • Six Sigma tankesættet samt sikre lokale optimeringsprojekter
 • Gennemføre stikprøver og eventuelle ændringer
 • Stabilitet kontrol samt validerer mængden
 • Six Sigma statistik samt løse små øvelser
 • Anvende Lean som primære værktøj
 • Six Sigma implementering i egen organisation
 • Six Sigma mindsettet
 • Normal fordelt data hypotesetest
 • International certificering
 • Ny viden på kort tid
 • White Belt certificering
 • Yellow Belt certificering
 • Om Black Belt uddannelse
 • Resultat samt læring forankres i projektopgaver
 • Uddannelsen afsluttes med Green Belt certificering

Modul G afsluttes med en praktisk, “hands-on” opgave i Six Sigma. Under denne øvelse, vil kursisterne have mulighed for at anvende deres Six Sigma færdigheder og gennemføre et komplet Six Sigma Green Belt projekt. Data til øvelsen leveres af din lærer.

Opgaven vil tage omkring en time og demonstrerer styrken i Six Sigma metodologien. En erfaren underviser vil være til stede og coache hver enkelt kursist igennem projektets forløb. Når projektet er afsluttet, vil det med lidt tilpasning, kunne anvendes som den enkelte deltagers eget Six Sigma Yellow Belt og Green Belt projekt.

Garanti for certificering

agil pm

Det er vores ansvar at du bliver certificeret. Og vi sikrer at du kommer trygt igennem. Akademiet tilbyder to certificeringsprogrammer, et på dansk og et internationalt på engelsk. Din underviser sikrer at du bliver certificeret, og du vil få sparring fra din underviser hele vejen til du lykkes. Hvis du ikke har tid eller lyst til at lade dig certificere, vil du altid modtage et diplom for at have deltaget i uddannelsen. Du kan beslutte dig for at lade dig certificere, før, under eller efter uddannelsen. Compass Lean akademiets certificering sikrer at du bliver certificeret. Der er intet mundtligt projektforsvar.

Krav for at opnå Six Sigma certificering

Hvis du har viljen, så skal vi nok hjælpe dig med din certificering. Og den første certificering er Compass certificering. Den er på dansk sprog, uden tidsgrænse, og uden tricky eller sproglige fælder der gør det vanskeligt at bestå. Multiple choice eksamen tager du online hjemmefra og du har ubegrænset tid til besvarelse af spørgsmål. 

Hvis du har mod på mere, forbereder vi dig også til the Council CSSGB certificering hos International Six Sigma Institute™ og Six Sigma certifications efter internationale retningslinjer. Denne internationale certificering er på engelsk, og som med alle engelsksprogede certificeringsprogrammer kan sproget potentielt være en udfordring for kursister, der ikke bruger engelsk i hverdagen. Dette akkrediteringsprogram sikrer en Six Sigma uddannelse efter højeste standard for den enkelte kursist.

Derudover er der også en tidsbegrænsning på, hvor lang tid man må bruge på testen, så det kan også være udfordrende. Derfor tilbyder vi både Compass programmet og International Six Sigma Institute™ certificering, for at sikre, at du bliver certificeret! Du er selvfølgelig velkommen til at tage begge certificeringer, både den danske og den engelske. Efter bestået eksamen opnås Six Sigma Yellow Belt og Green Belt certificering. Læs mere om Six Sigma certification’s: Certificering.

Anmeldelser af Six Sigma kurser

Undervisere

agil pm

Torben Madsen er en erfaren Six Sigma konsulent med 18 års erfaring inden for produktion og serviceoptimering. Han har tidligere fungeret som Continuous Improvement Manager og har ledt mange Lean Six Sigma projekter og skabt målbare resultater. Torben har hjulpet både danske og internationale virksomheder med at implementere Lean og Six Sigma og er nu både konsulent og underviser på akademiets kurser inden for Lean og Six Sigma.

Torben underviser efter principperne og metoderne fra “Training from the Back of the Room”, som er en accelereret, hjernevenlig læringsmetode. Han er certificeret CSSBB, PSMI, PSMII, CSPO, CSM, SAFe Evangelist, CSSMBB og har studeret Product Innovation og er certificeret i Management Excellence på Harvard Business School i Boston. Torben har desuden studeret Lean i Japan.

agil pm

Niels Fester er en civilingeniør med 20 års praktisk erfaring som iværksætter og i produkt- og serviceudvikling. Han har hjulpet både danske og internationale virksomheder med at implementere Lean, Scrum og Agile og har der skabt målbare resultater. I dag underviser han på akademiets kurser inden for disse områder.

Niels er certificeret i, og underviser efter metoder fra ”Training from the Back of the Room”, How to fix your Scrum, Management 3.0 og 7 Deaths of Scrum. Niels har senere i sin karriere studeret Lean i Japan, og disruptive innovation på Harvard Business School i Boston. Niels er certificeret Agile Coach, LMBB, CSSBB, PSM og CSSMBB.

Hvad er indeholdt i prisen

Prisen er eksklusiv moms. Prisen inkluderer software prøvelicens, online adgang til materiale, certifikater fra Compass og International Six Sigma Institute™, frokost og kaffe. Overnatning er ikke inkluderet og du skal medbringe egen bærbare computer på en sikker og forsvarlig måde. Du skal bruge den til dit egen projekt og de nye værktøjer. Ved 2 samtidige tilmeldinger til det samme kursus skal I kun betale ekstra for materialer, LMS, certificering, arbejde med projektopgaver og måltider for kursusdeltager nr. 2. 

Undervisning starter kl. 09.00 og slutter senest kl. 16.30 hver dag. Hvis du har et engagement, der gør det svært for dig at deltage i hele undervisningen, kan du se videooptagelser af alle faglige områder. Selvom de ikke er helt det samme som at være til stede, kan du stadig følge med i undervisningen.

2 for 1 rabat – pris for 2 deltagere

Ved 2 samtidige tilmeldinger til det samme kursus skal I kun betale ekstra for materialer, LMS, certificering, arbejde med projektopgaver og måltider for kursusdeltager nr. 2. Du kan læse om vilkår og de eksakte priser ved 2 for 1 rabat.

Andre relevante kurser

Six Sigma Kursus Black 85

Lean Six Sigma Black Belt uddannelsen 13 dage er for dig der skal stå i spidsen for jeres Lean og Six Sigma transformation.

Lean Six Sigma Black Belt

Six Sigma Kursus Master Black 85

17 dages Master Black Belt kurset dækker alt hvad man kan lære om Lean og Six Sigma og indeholder også et Scrum Master modul.

Lean Six Sigma Master

Six Sigma Kursus Yellow 85

4 dages certificeret Lean Six Sigma Yellow Belt kursus for dig der skal i gang med Lean og Six Sigma. Kan opgraderes til Green belt senere.

Lean Six Sigma Yellow Belt

FAQ og Praktisk info

Hvordan ser man om der er ledige pladser

Du kan se, om der er ledige pladser ved at se på farven udenfor hvert kursus. Grøn betyder ledige pladser, gul betyder, at kurset er næsten fyldt op, og rød betyder, at kurset er fuldt.

Kan du ændre datoer

Du kan altid fremrykke eller udskyde et eller flere kursusmoduler før eller under dit kursusforløb i op til 2 år. På denne måde kan du bestemme varigheden af din uddannelse. Modulerne kører jævnligt i både Aarhus og København. Se reglerne for modulrækkefølgen nedenfor. Du kan se alle datoer på vores hjemmeside.

Modul rækkefølge Lean & Six Sigma kurser

Modulerne kan tages i vilkårlig rækkefølge, dog gælder følgende 3 regler:

 1. Start altid med modul F eller modul A. Der er introduktion på begge moduler.
 2. Modulerne F, G, H (Six Sigma moduler) skal tages i rækkefølge.
 3. Modulerne AT, A, C, B, E (Lean moduler) kan tages i vilkårlig rækkefølge, dog skal der startes med modul A (grundlæggende Lean).

Software til dataanalyse

QI Macros prøve softwarelicens er indeholdt i dit kursushonorar. På modul F og G benyttes QI Macros software. På modul H benyttes både QI Macros og Minitab software hvortil du også får en prøvelicens. Du kan her læse mere om det anvendte Six Sigma software. Du vil fæ vejledning til køb af fuld version.

Virksomhedskursus

Akademiets kurser tilbydes afholdt på jeres virksomhed. Du kan her læse mere om virksomhedskursus, på dansk eller engelsk. Virksomhedskursus kan betale sig når i er flere end 5-6 kursister. Send en email til akademiet for et tilbud på virksomhedskursus. Bliv kontaktet.

Modulopbygning

Dette kursus kan efterfølgende bygges videre med flere moduler inden for Lean eller Six Sigma, eller du kan kombinere metoderne i en Lean Six Sigma uddannelse. Læs mere om cssc certificeret modulopbygningen og mulighederne for at udvide din viden på vores hjemmeside under Modul opbygning.

Netværksgrupper for interesserede

Akademiet arrangerer netværksgrupper for alle kurser over 5 dages varighed. Læs om Lean Six Sigma netværket.

Undervisningssprog

Åbne kurser: Dansk sprog og dansk kursusmateriale.

Virksomhedskurser: Dansk eller engelsk sprog og materiale.

Materialer ifm. undervisning

Du får adgang til Compass online Learning Management System (LMS) hvor du har adgang til videoer, præsentationer, værktøjer og certificeringsprogram. Du har adgang i 12 måneder. Vejledninger tilsendes løbende med små øvelser. Du har mulighed for at læse undervisningsmateriale inden kursus.

Kursus lokationer

København

Compass Academy (100 m fra Nørreport Station)
Købmagergade 67
DK-1150 København kurser afholdes i Aarhus og København. Alternativt tilbydes kursus afholdt hos jer. Send e mail med forespørgsel.

Aarhus:

Hotel Scandic Aarhus Vest
Rytoften 3
8210 Aarhus

Forplejning

København:

Vi spiser på restauranter i byen, turnus mellem:
Restaurant La Perla: Italiensk frokostbuffet
Restaurant Rice Market: Thai buffet

Aarhus:
Hotel Scandic Aarhus Vest frokostbuffet
Hvis du har allergi, er vegetar eller veganer, bedes du informere os om det, så vi kan arrangere det passende mad til dig på kursusdagen.

Overnatning ifm. uddannelse

Arrangeres på eget initiativ. Alternativt kan overnatning indregnes i dit kursushonorar. Kontakt venligst akademiet for tilbud hvis du ønsker dette. For København kan vi anbefale Hotel Ibsen eller Hotel Arthur, 5 minutters gang fra akademiet.
Vendersgade 23
1363 København
Tlf. +45 33 45 77 44

Parkering i København

Q-Park

Nørreport. 4 minutters gang til akademiet
Israels Plads 1
1361 København
Tlf.: +45 70 25 72 13
Vis vej i Google Maps

Parkering i Aarhus

Du kan parkere gratis ved hotellet hvor vi underviser.

Transport til undervisningen

København: Akademiet er beliggende 100 meter fra Nørreport Station, med direkte tog og metroforbindelse fra hele landet, herunder også fra Københavns Lufthavn.

Aarhus: Akademiet er beliggende på Hotel Scandic Vest, i udkanten af Aarhus by.

Handelsbetingelser

Inden du tilmelder dig kursus bør du læse om akademiets handelsbetingelser.

Kursus overbygning

Du kan altid bygge videre på dit Six Sigma Green Belt kursus ved at tage flere moduler. Det kan være en fordel at bygge et Six Sigma Black Belt kursus oven på dit Green Belt kursus. Black Belt modulet er kun på 2 dage ekstra og giver dig mulighed for at fordybe dig yderligere i Six Sigma metoder og teknikker og bliver certificeret som Six Sigma Black Belt.

Six Sigma Kursus Green 84

Tid og sted

Modul F:
19 - 20 Okt
(København)

Modul G:
30 - 31 Okt
(København)


Modul F:
21 - 22 Mar
(København)

Modul G:
11 - 12 Apr
(København)


Modul F:
14 - 15 Mar
(Aarhus)

Modul G:
04 - 05 Apr
(Aarhus)


Åben

Få pladser

Fyldt

DKK 19.900 Ekskl. moms

TILMELD