LEAN Kursus & Uddannelse

Certificeret Lean Uddannelse

På akademiets Lean kursus eller Lean uddannelse lærer du at skabe konkrete resultater i praksis. Bliv certificeret og få papir på din uddannelse.

Vælg mellem et kort introducerende Lean kursus, eller gennemfør Danmarks mest omfattende Lean uddannelse og bliv certificeret Master Black Belt. Der starter et nyt Lean kursus hver måned.

Tag et Lean kursus eller en Lean uddannelse og lær alle værktøjerne med tilhørende metoder teknikker og ledelsesprincipper. Få erfaringerne med hvordan du arbejder med Lean i praksis – “do’s and dont’s”. Og du får ikke kun teori, men også ledelsesværktøjer og praktiske erfaringer du kan tage i brug, når du kommer hjem for dit Lean kursus.

Lean Kurser i København, Aarhus eller online

Du kan gennemføre din Lean uddannelse som fremmøde klasseundervisning i København eller Aarhus. Akademiets tilbyder også Lean kurser for ledige og Lean kurser online.

lean kursus 2

København Aarhus

Compass København
Købmagergade 67
1150 København

Ring på telefon: 48 16 30 81
Send en e-mail til info@comss.dk

LEAN uddannelser overblik

Akademiets Lean uddannelser er modulopbygget. Du kan tage dem i streg hvor vi starter med det grundliggende. Eller du kan tage dem trinvis bygge på med trinvis opgraderinger. Priser og datoer for opgraderinger kan du se oppe i hovedmenuen under opgraderinger. Akademiets tilbyder også Lean kurser for ledige og Lean kursus online.

Lean Specialist Uddannelsen 11 Dage

 • Certificeret Master Black Belt Lean uddannelse
 • Private og offentlige virksomheder
 • For ledere og nøglemedarbejdere

2 for 1 rabat
Læs her

Lean Six Sigma Master Black Belt

Lean Manager+ Transformation 7 Dage

 • Lean kursus med implementering
 • Til ledere og nøglemedarbejdere
 • Certificeret Black Belt Lean uddannelse

2 for 1 rabat
Læs her

Lean six sigma Balckbelt

Lean Manager 5 Dage

 • Koncentreret Lean kursus
 • Alt det vigtige på 5 dages
 • Certificeret Lean Green Belt

2 for 1 rabat
Læs her

Lean six sigma Green belt

Lean Produktion 2 Dage

 • Introducerence Lean kursus fokus produktion
 • Fokus på procesoptimering
 • Kan overbygges med flere moduler

2 for 1 rabat
Læs her

Yellowbelt

Lean Service & Administration 2 Dage

 • Introducerence Lean kursus
 • Fokus på procesoptimering
 • Kan overbygges med flere moduler

2 for 1 rabat
Læs her

Yellowbelt

LEAN kursus udbytte

 • Du lærer alt de vigtige om Lean
 • Certificering er inkluderet i denne Lean uddannelse
 • Med Danmarks måske mest erfarne Lean instruktører
 • Bliv tilknyttet ERFA netværk
 • Få de eftertragtede certificeringer på dit CV
 • På Lean kursus lærer du om både ”do’s og don’ts”
 • Og konkrete erfaringer fra andre danske virksomheder
 • Brug teknikker og værktøjer direkte når du kommer hjem
 • Optimere processer og det vigtigste fra Scrum kursus
 • Lær om Lean ledelse og Lean ledelsessystemet
 • Med adgang til flere hundrede videoer om Lean
 • Et veludviklet og modent Lean kursus
 • Hvordan Lean eksekveres, effektmåles og evalueres
 • Hør om cases og få de gode eksempler

Hvorfor tage en Compass LEAN uddannelse?

llean uddannelse certifikat

LEAN Kursus 

Certifikat

N Undervisere uddannet i Japan
N Certificering inkluderet
N Fleksible kursus datoer
N Online til alle Lean kurser
N Tilknyttet ERFA netværk

Kontakt

Ring på telefon: 48 16 30 81
Send en e-mail til info@comss.dk

Det siger de om LEAN kursus

sparnord

Mette Nielsen

Spar Nord Bank

Meget inspirerende og super god Lean uddannelse. Vi fik en stor konkret værktøjskasse, som jeg i større eller mindre grad kan bruge både i forbindelse med mine arbejdsopgaver og udenfor arbejdstiden. Tak for et super godt kursus 🙂

★★★★★

carlsberg

Albena Jensen

Carlsberg

God struktur i undervisning og de øvelser vi var igennem. Mange gode praktiske råd om værktøjerne og mange gode eksempler fra det virkelige liv som jeg satte stor pris på. Jeg takker for denne gang og håber at kunne komme igen en anden gang

★★★★★

ambu

AMBU

Dennis Petersen

Meget udbytterigt kursus. Særligt hvorledes jeg kommer videre med værktøjerne i min dagligdag havde stor værdi for mig. Underviseren gjorde det faglige stof enkelt og jordnært. Tak for en super Lean uddannelse der havde stor værdi for mig

★★★★☆

Undervisere på LEAN uddannelse

niels fester

Niels Fester

Programansvarlig Master Black Belt

Business Development Director hos Compass Torben Madsen

Torben Madsen

Master Black Belt

Intro til LEAN Kursus

Praktisk

 • Undervisning kl. 9.00 – 16.30
 • Du kan flytte kursusmoduler
 • Kaffebord, frugt og frokost
 • Kursusmateriale online
 • Videoer til repetition
 • Lean kursus i København og Århus
 • Certificering inkluderet

På akademiets LEAN kursus vil du lære

Lean Kursus Værktøjerne

Du vil lære om Lean værktøjer der sætter dig i stand til at løse problemer som har drillet jer i mange år. Alt om Lean principper, ledelse, teknikker, metoder og koncepter. PDCA, Værdistrømsanalyse, Gemba, 5S, Spild og det vigtigste fra Scrum kursus. Og du lærer det hele på denne Lean uddannelse. Vi starter med de meget konkrete værktøjer, og du kan gå hele vejen til hvordan du får Lean det til at ske i praksis.

Lean Uddannelse i Ledelse

Måske har du tænkt at Lean ledelse er et spørgsmål om at bruge nogle værktøjer og så sker der en masse godt? Så enkelt er det ikke. Lean er i høj grad et spørgsmål om ledelse – Lean ledelse vel at mærke. Og på Lean uddannelsen lærer du om den ledelsesmæssige infrastruktur og Lean ledelsessystemet. Du lærer også om kaizen, TWI og Toyota kata som er oppe i tiden.

Lean Transformation

Kunder fortæller os inden kursus, at de allerede har prøvet Lean, men at de ikke har fået de ønskede resultater. De har hverken fået forbedret kvalitet, hurtigere gennemløbs- eller sagsbehandlingstider, og medarbejderne oplever ikke et bedre arbejdsmiljø. Den gode nyhed er, at vi godt ved hvorfor. På Lean kursus lærer du hvordan du får Lean til at ske i praksis, erfaringerne og ”do’s og don’ts”.

Proces Lean Kursus

Skal I have jeres forretningsprocesser optimeret? Vil du lære hvordan du gennemførerproces- og værdistrømsanalyse i praksis? På alle vores kurser starter dag et med teknikker til proces- og værdistrømsanalyse. Værktøjerne hjælper jer med at luse ud i kvalitetsproblemer og tilbageløb så I får flow i sagsbehandling og gennemløbstider.

U

Lean Uddannelse

Akademiet Lean uddannelser er certificeret og vi anbefaler at du lader dig certificere. Lean certificering er frivilligt og indeholdt i dit Lean kursus. Hele vejen til Lean Specialist, Master Black Belt. Du modtager diplom på din deltagelse på Lean kursus, og har du ikke tid til, eller motivation for certificering er dette fint med os. Compass vil altid sikre at du kommer igennem din certificering.

Lean Virksomhedskursus

Få skræddersyet Lean kursus med fokus på jeres problemstillinger. Akademiets kurser tilbydes afholdt på jeres virksomhed. Det har den fordel, at kurset kan skræddersys til jeres behov og ønsker og vi kan tage udgangspunkt i de problemstillinger der fylder i jeres verden. Mellem modulerne kan I arbejde på konkrete problemstillinger som i gerne vil have optimeret.

Kontakt mig om LEAN uddannelse

lean uddannelse restaurant

Frokost på italiensk restaurant

Se hvordan en italiensk restaurant fungerer Lean – det virker. Vi spiser frokost på restaurant La Perla i København. 

Hvorfor LEAN kursus hos Compass?

N Undervisere uddannet i Japan
N hands-on undervisning
N Åbne hold, online eller på virksomhed
N Lean kursus materiale online
N Lean certificering inkluderet

Hvem henvender LEAN uddannelserne sig til?

Akademiets Lean kursus henvender sig til ledere, specialister og nøglemedarbejdere i både offentlige og private virksomheder. Og i dag kommer de fleste af akademiets Lean kursister fra virksomhedens service administrative funktioner. Du kan her læse en kortfattet Wikipedia beskrivelse af Lean.

Hvorfor LEAN uddannelse med certificering?

Kender du allerede til Lean, og ønsker du papir på din Lean uddannelse med tilhørende certificering? Eller har du allerede brugt Lean værktøjerne, og vil du overbygge din viden med Lean ledelse og tilhørende ledelsessystem? Så tilbyder akademiet en komplet Lean uddannelse med yellow, green, black og master black belt certificering. Certificering bliver i stigende grad efterspurgt.

Lean ERFA netværk?

Dit Lean uddannelse stopper ikke efter endt kursus. For akademiet etablerer Lean ERFA grupper for kursister som er interesseret. Formålet er, at kursister efter afsluttede Lean kursus kan sparre med hinanden om den praktiske implementering af Lean og hvordan dine med kursister er kommet i gang med PDCA, Toyota Kata, Kaizen, TWI, Værdistrømsanalyse og Gemba Walks..

Hvad kan jeg bruge mit LEAN kursus til?

Compass oplever en stigende efterspørgsel på Lean certificering. Og akademiets Lean kurser kan anvendes i alle virksomhedens funktioner, herunder i IT, udvikling, økonomi, service, planlægning, produktion, drift og administration. Og du kan hjælpe med at skabe en sund og rask virksomhed hvor medarbejderne trives.

Lean kurser for ledige

Compass tilbyder flere Lean kurser for ledige, herunder Lean/Six Sigma 9 dage, som er en klon af akademiets Lean Six Sigma Green Belt 9 dage. Læs her om kurset: Lean kursus for ledige.  Tager du dette kursus får du også en Lean Manager uddannelse. Kurset er på RAR positivlisten nr. 82. Det er dit jobcenter der skal godkende din deltagelse på jobrettet uddannelse. Akademiet tilbyder ikke Lean kursus AMU, eller kursus i kategorien 6 ugers jobrettet uddannelse.

lean uddannelser 3

LEAN ledelse

Du vil lære om Lean ledelsessystemet med de 6 vigtige komponenter. En af dem, visule ledelse, får særlig opmærksomhed på dit kursus.

Hvorfor Compass?

N Undervisere uddannet i Japan
N hands-on undervisning
N Åbne hold, online eller på virksomhed
N Kursus materiale modtages online
N Lean certificering inkluderet
lean kurser 4

2 dages LEAN kursus

Vælger du et Lean kursus af 2 dages varighed, så vil du i langt de fleste tilfælde lære om de mest almindelige Lean værktøjer og principper. Der vil være fokus på optimering af forretningsprocesser, og du vil lære det vigtige Lean værktøj værdistrømsanalyse, og hvordan du kan bruge det til at finde problemer i både service, produktion og administrative processer. Og du vil lære værktøjerne PDCA, 5S, Gemba, jobinstruktion og Lean principperne. 

5 dages LEAN uddannelse

På en 5 dages Lean uddannelse får du et ekstra modul hvor du lærer flere værktøjer og om Lean Ledelse. Ud over at lære det samme som på et 2 dages Lean kursus, så lærer flere teknikker til problemløsning, pareto, 5*hvorfor, SMED, Andon, Poka Yoke og Heijunka. Du lærer meget mere om Lean ledelse, og ledelsessystemet med de 6 komponenter der udgør den ledelsesmæssige infrastruktur for at lykkes med en Lean transformation. 

7 dages LEAN manager+ kursus

På akademiets 7 dages Lean Manager+ uddannelse, er det samme som 5 dages kurset, dog med et ekstra modul af 2 dage. Den ene dag bruges på hvorledes man i praksis får Lean til at ske. Lean er ikke svært at forstå, men det er svært at få det til at ske. Og derfor bruger vi en hel dag på forandringsledelse i en Lean kontekst, og hvordan du starter på Lean i din virksomhed. Derudover bruger vi en halv dag på TWI jobinstruktion og hvordan du kan bruge TWI til at uddanne dine medarbejdere på en robust kvalitetssikret måde. Endelig bruger vi en halv dag på Lean strategiprocessen, også kaldet Hoshin Kanri.

11 dages LEAN uddannelse til specialist

Akademiets Lean Specialist uddannelse indeholder samtlige akademiets Lean moduler, og du lærer alt hvad der er værd at vide om Lean og det vigtigste fra Scrum kursus. Det er Danmarks mest omfattende Lean uddannelse, og du opnår Lean certificering på Master Black Belt niveau. Og i forhold til Lean konsulent uddannelsen, får du et ekstra modul om Toyota Kata, som er måden hvorpå Toyota driver innovation på proces og værdistrømsniveau.  

 • Du lærer om alle Lean værktøjerne, VSA, PDCA, 5S, GEMBA, TWI, JI osv.
 • Lean ledelse og det tilhørende Lean ledelsessystem
 • Du lærer om Lean transformationer – succes og fiasko
 • Med Lean strategiprocessen Hoshin Kanri
 • Do opnår Lean Black Belt og Master Black Belt certificering
 • Lean kursus starter hver anden måned
 • Du lærer om Lean ledelse på Lean uddannelse
 • Med Danmarks måske mest erfarne Lean instruktører
 • Hvad er Scrum og hvad lærer man på Scrum kursus
 • Få de eftertragtede certificeringer på dit CC
 • Med erfaringer fra andre danske Lean initiativer
 • En Lean uddannelse med fokus på både “do’s og dont’s”
 • Lær om både Lean succeser og katastrofer
 • Og alt kursusmateriale er online
 • Lean undervisere med over 30 års erfaring i Lean transformationer
 • Masser af eksempler på Lean

LEAN kursus online

Akademiet tilbyder et komplet program af Lean kurser online. Programmet tilbydes som 100% undervisning hjemmefra, og du er uafhængig af tid og sted. Det betyder, at du kan tage dit Lean kursus online på det tidspunkt af dagen, og den dag du ønsker det. Og du er også uafhængig af tid og sted. Læs mere om Lean online kursus.

Vi tilbyder

N Undervisere uddannet i Japan
N Certificering inkluderet
N Fleksible kursus datoer
N Online til alle Lean kurser
N Tilknyttet ERFA netværk

Kontakt

Ring på telefon: 48 16 30 81
Send en e-mail til info@comss.dk

lean tavle3

LEAN certificering

N Inkluderet i alle Lean kurser
N Master Black Belt instruktører
N Online Multiple Choice efter hvert modul
N Afsluttende Lean projektopgaver
N Tilknyttet ERFA netværk

llean uddannelse certifikat

LEAN uddannelser indeholder

Akademiets certificerede Lean uddannelser er modulopbygget, og du kan tage uddannelserne i det tempo der passer dig og din kalender.

Modul A

På modulet gennemgår vi mange af de grundliggende Lean værktøjer og principper. Derudover bruger vi meget tid på værdistrømsanalyse. Vi gennemgår følgende Lean værktøjer:

 • Lean Principper
 • Demings 95/5 regel
 • Lean ledelsessystemet
 • Jobinstruktioner
 • Gemba
 • Forbedringskultur
 • Hvorfor Lean?
 • Lean kurser og Historie
 • Værdistrømme og Flow
 • Værdistømsanalyse
 • Hvad er en Lean værdistrøm
 • Forbedringskultur
 • Forandringsledelse
 • Six Sigma på Lean uddannelse
 • Standard arbejde
 • 8 typer spild
 • Lean kultur
 • PDCA
 • 5S
 • Muri, Mura, Muda
 • Kaizen

Modulet afsluttes med en multiple choice quiz i Lean værktøjer.

Modul B

Modulet har fokus på flere Lean værktøjer og Lean ledelse. Efter modul A og B har du en rigtig god ide om hvad Lean drejer sig om.

 • Lean Ledelse
 • Lean Ledelsessystemet Introduktion
 • Komponenter i Ledelsessystemet
 • Traditionel kontra Lean ledelse
 • Problemløsning
 • Årsagsanalyser
 • Fiskebensanalyse
 • Pareto analyse
 • 3C Problemløsning
 • Problemløsningstragt
 • A3, Yamazumi, Kanban
 • 5 Hvorfor
 • Visuel Ledelse
 • Six Sigma
 • Målstyring
 • Tavlemøder på Lean kurser
 • Design af Kaizen tavler
 • Facilitering af tavlemøder
 • Jidoka, Andon, Poka Yoke
 • Takt tid
 • Leder Standard Arbejde
 • Gemba Walk
 • Flow effektivitet
 • Heijunka
 • SMED
 • Lean startup
 • Lean projekt efter eget valg
 • Hvad er Six Sigma?
 • Lean Ledelse
 • Lean Ledelsessystemet Introduktion
 • Komponenter i Ledelsessystemet

Modulet afsluttes med en projektopgave i Lean, herunder en værdistræmsanalyse samt nogle flere Lean værktøjer.

Modul C

Modulet har fokus på Lean ledelse, forandringsledelse og hvordan du starter et Lean projekt, eller en Lean transformation. Derudover bruger vi meget tid på Lean strategiprocessen som kaldes Hoshin Kanri og TWI – Training Within Industry.

 • Lean forandringsledelse
 • TWI
 • Opbygning af lærende organisation
 • Medarbejder udvikling
 • Effektiv træning og uddannelse
 • Leder standard arbejde
 • Lean lederens fokus
 • Six Sigma kurser
 • Forandringsledelse i Lean projekt
 • Lean transformation eller Lean projekt
 • Lean Organisationen og Lean kurser
 • Lean Start Up topleder tilgang
 • Lean Start Up teamleder tilgang
 • Lean Transformation Model
 • Lean Change Management
 • Disruption
 • Lean startup
 • Lean værdier
 • Hoshin kanri
 • Strategiprocessen
 • Catch ball
 • Hensai
 • Lean kultur
 • Lean projektledelse
 • Lean forandringsledelse
 • Lean transformation

Modulet afsluttes med et Lean projekt i Lean ledelse, Lean transformation eller Lean ledelsessystemet.

Modul I

Modulet har fokus på automatisering af administrative processer og RPA.

 • Robotic Proces Automation
 • RPA værktøjer
 • RPA principper
 • Eksempler på proces automatisering
 • Kom i gang med RPA og Lean
 • RPA Proof of Concept (POC)
 • RPA værktøjskassen
 • RPA på Lean uddannelse
 • Disruption og Lean uddannelse
 • SAFe©
 • Agile
 • Scrum
 • Programmering af en UiPath kontorrobot
 • Lean sammenhæng med RPA
 • Proces definition til RPA
 • Six Sigma kurser
 • Definition af processer
 • Scoring af processer
 • Klargøring af processer til RPA
 • Organisering af RPA
 • RPA som et Lean projekt
 • Center og Excellence

Lean modulet afsluttes med en multiple choice quiz i RPA.

Modul E

På modulet bliver du introduceret til Toyota Kata. Vi gennemgår følgende Lean værktøjer:

 • Toyota kata
 • Forbedrings kata
 • Coaching kata
 • Udfordringer
 • Nuværende situation analyse
 • Target conditions
 • Lean uddannelse
 • Toyota Kata Lean uddannelse
 • 5 Spørgsmål coaching kort
 • Coaching Cyklus
 • Toyota Kata udrulning
 • Design af Story Boards
 • PDCA Log
 • Hindrings Log

Lean modulet afsluttes med et Lean projekt i Toyota Kata eller Lean ledelse med det tilhørende ledelsessystem. Compass Lean uddannelser er modnet over mange år. Og både materiale, øvelser og certificeringsprogram udvikles løbende.

lean kursus 6

København Aarhus

Compass København
Købmagergade 67
1150 København

Ring på telefon: 48 16 30 81
Send en e-mail til info@comss.dk

LEAN Startup

Kurset Lean Startup adresserer det faktum, at der bruges kolossale mængder ressourcer på at udvikle produkter som aldrig nogen sinde får kommerciel succes eller burde være udviklet. Lean Startup giver dig teknikker til meget tidligt i udviklingsforløbet pivoterer aktiviteter så i udvikler de rigtige produkter. Lær mere om Lean Startup.

LEAN Principper

På alle akademiets Lean kurser lærer du om Lean principper. Og du får på alle skolerne både Toyota’s 2 Lean principper og Womack & Jones 5 Lean principper. Mens Toyota’s 2 Lean principper er holistiske, så er Womack & Jones 5 Lean principper snævert knyttet til procesoptimering af værdistrømme. Ønsker du et Lean kursus AMU henviser vi til AMU kurser. Læs her mere om Lean principper.

Lean Management Lean Ledelse

På akademiets Lean Manager kursus lærer du alt det grundliggende om Lean Management eller Lean Ledelse. Så hvad er Lean Management, og hvordan adskiller det sig fra traditionel ledelse? Du kan her læse mere om Lean Management.

Lean produktion

Til at starte med blev Lean ofte omtalt som Lean produktion. Det var en stor fejl. Hvorfor? Fordi Lean blev betragtet som et koncept der kun havde relevans på produktionsgulvet. Der er heldigvis sket meget, og i dag høres kun sjældent ordet Lean produktion. Lean er en virksomhedsting, og ikke kun relateret til Lean produktion

Lean værktøjer

Der findes rigtig mange Lean værktøjer, og generelt kan det om Lean værktøjerne siges, at de hjælper os med at se problemerne, de kommer ikke med løsningen. Du kan her læse mere om Lean værktøjer.

Campass Lean Academy - fiskeben

LEANProces

Du vil lære om Lean procesoptimering, så er det på alle akademiets Lean kurser noget at det første du lærer om. Læs mere her om Lean proces.

Hvorfor Compass?

N Undervisere uddannet i Japan
N hands-on undervisning
N Åbne hold, online eller på virksomhed
N Kursus materiale modtages online
N Lean certificering inkluderet
lean kurser 4