Video Titel: Six Sigma bælter med tilhørende hiraki

 Indhold: Introduktion til six sigma bælterne og hvad de kan bruges til. Der gives også en kort introduktion til hvorledes det hænger sammen med kvalitetsoptimering.

 Længde: 2 min

 Underviser: LSSMBB Torben Madsen. Torben har 25 års erfaring med Lean og Six Sigma. Uddannet Harvard Business School. Har studeret Lean i Japan og har tung praktisk erfaring som Lean Manager, Udviklingschef og Didisionschef.

six sigma bælter?

Når du gennemfører et Six Sigma kursus opnår du bælter, og her får du historien og hvad de betyder. Motorola havde vanskeligt ved at motivere nøglemedarbejdere til at lære Six Sigma og statistisk procesanalyse. De brugte et par uger på at finde en måde hvorpå de kunne “sælge” virksomhedens nye kvalitetsinitiativ til både ledere og nøglemedarbejdere, en måde hvorpå de kunne brande Six Sigma og gøre det attraktivt at lære. Ud kom ideen med bælter inspireret fra kampsport, og den prestige det var at have en højere rang.

  • White: Kender til begreber. Har fået en kort introduktion.
  • Yellow: Har fået træning. kan bruge en del værktøjer. Deltager i Six Sigma projekter og har ofte en vigtig rolle med at indsamle data. Kan udføre en del analysere selv.
  • Green: Kan hele DMAIC projektmodellen, og dermed mange vigtige ting i Six Sigma projektet. Behersker mange vigtige Six Sigma værktøjer og kan udføre mange analyser på egen hånd.
  • Black: Kan alt hvad en green belt kan plus en del flere avancerede værktøjer og metoder. Har typisk en tværorganisatorisk koordinerende rolle, og forankrer Six Sigma projekter til topledelsen.
  • Champions Master Black: Kan mere og mere rutineret. Six Sigma Master Black Belt’s ses sjældent i danske virksomheder.

Som i kampsport, kan du forbedre dine Six Sigma færdigheder i takt med at du lærer nye teknikker og bliver rutineret. Rækkefølgen er white, yellow, green, black og master black. Ønsker du bælter, så kan du deltage på et af Compass Six Sigma kurser.

Andre gik til

Andre så også

Six Sigma forklaret pædagoisk

Six Sigma DMAIC modellen

Six Sigma oprindelse

Jack Welch om Six Sigma

Six Sigma Bælter

Hvad betyder Six Sigma

Kriterier for Six Sigma

Kaizen

Flow

Kommuniker med data

Six Sigma og variation 

Lean vs. Six Sigma

Spild

Lean vs. Six Sigma

Procesforbedringer

SIPOC

VOC

Løs de rigtige problemer

SPC

Fordele ved god kvalitet BGQ

Vores kurser

N Undervisere uddannet i Japan
N Certificering inkluderet
N Fleksible kursus datoer
N Online Lean kursus materiale
N Tilknyttet ERFA netværk

Spørgsmål og kommentarer

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Andre læser også

Hvad er lean?

Gemba

Værdistrømme og flow

Kaizen

PDCA-cirklen