Historien har vist, at både Lean og Six Sigma som forretningskoncepter skaber værdi, så hvad er Lean six sigma? Lean og Six Sigma kommer ud af den samme tradition med fokus på kvalitet og kontinuerlig proces forbedring. Hvorfor ikke kombinere Lean og Six Sigma, og hvordan kan de støtte hinanden?

Lean er omfattende og fokusere på at skabe en forbedringskultur. Lean er en måde at tænke på, det er en forretningsstrategi og en måde at drive en virksomhed. Lean omfatter en komplet ledelsessystem der understøtter en kultur, hvor alle er involveret i at forbedre arbejdet (processerne).

Six Sigma, på den anden side, er ikke for alle. Six Sigma er en meget stærk metode til dataanalyse, kvalitets- og proces forbedring. Six Sigma er en disciplineret data-tilgang og metode. Six Sigma fokuserer på at forbedre kvaliteten i forretningsprocesser ved at eliminere variation.

HVAD ER LEAN SIX SIGMA?

Hvis du kombinerer en kultur af løbende forbedringer (Lean kultur), og anvender de meget stærke Six Sigma værktøjer når du ønsker mere detaljeret analyse af data for kvalitet og proces forbedring, så vil du have en stærk base for at skabe en meget konkurrencedygtig virksomhed – Lean Six Sigma. Du tager det bedste fra to verdener – Lean og Six Sigma.

HVAD ER LEAN SIX SIGMA BÆLTER?

Som i Karate, kan du forbedre dine færdigheder inden for Lean Six Sigma. Ordren er yellow, green, black og master black.

HVORDAN KAN LEAN SIX SIGMA HJÆLPE?

Lean Six Sigma skaber en effektiv organisation, der kan producere bedre (for kunden) produkter og services, lettere (for de ansatte), levere dem hurtigere (leveringstid) og mere omkostningseffektivt. Over tid skabes en organisation, hvor alle bruger samme metode og værkøjer til at forbedre forretningsprocesser.

Lean Six Sigma skaber en organisation tunet til at håndtere forandringer, store og små. Dette, sammen med en høj operationel effektivitet, gør Lean Six Sigma organisation meget svært at konkurrere imod.