SCRUM Master løn

Hvad tjener en Scrum Master om måneden?

Det korte svar er mellem 35.000 og 65.000 Kr. om måneden. I modsætning til en Product Owner, er der ikke samme høje krav til forretningsforståelse. Derfor får en Scrum Master ikke samme høje løn som en Product Owner. Men der er mere i det, så læs her hvad der forventes af dig.

Scrum Master løn

Scrum har til formål at optimere udvikling af produkter og services, og det er Scrum Masterens opgave at få maskinen til at virke. Og Scrum Masters løn vil afhænge af hvor god du er til det. Og det er bestemt en fordel hvis Scrum Masteren har en baggrund som coach. Lær om det på Scrum kursus.

Forudsætningen for at få Scrum til at virke, er Scrum Masterens gode menneskelige egenskaber som Coach og Servant Leader adfærd. Lær her om hvad en god Scrum Master løn er for en størrelse.

1. Scrum Master’s løn afhænger af dine evner som servant leader

For at få en god Scrum Master løn skal du kunne rollen som “a leader who serves” – en rolle som være tjenende for de medarbejdere hun er sat til at hjælpe. Mantraet er “hvordan kan jeg hjælpe dig” og mindre “jeg bestemmer – du skal nu gøre som jeg siger du skal gøre”. Servant Leadership er ofte forstået som en opfindelse i den agile verden, men det er ikke tilfældet. Faktisk er konceptet flere tusind år gammelt, og praktiseret af mange store ledere siden, tænk bare på Jesus eller Ghandi.

En Scrum Master, med gode Servant Leadership evner, skaber ejerskab, selvstændighed, engagement, motivation og motiverer innovation og udvikling. Command and Control ledelse, som på mange måder er det modsatte, skaber afhængighed, mangel på initiativ og infleksibilitet. Så for at få en god Scrum Master løn, skal du gøre alt hvad du kan, for at du bliver den bedste version af dig selv og hjælpe andre. Scrum Masteren er:

 

  • Nærværende
  • Lytter aktivt, og søger at forstå, før jeg forsøger at blive forstået
  • Åben, ærlig oprigtig og transparent
  • Beder aktivt om feedback, så jeg kan gro og blive bedre
  • Bruger storytelling og åbne spørgsmål, når jeg vil engagere andre
  • Har fokus på at udvikle teamet til high performance. (Også selvom jeg ikke er lederen af teamet). Det giver en god Scrum Master løn.
  • Sikrer mig, at folk rundt om mig har de rette forudsætninger for at kunne performe. Både op, til siden og ned i organisationen.
  • Tager det fulde medansvar for teamets performance. Teamets mangler, udfordringer, fejl og succeser er også mine.

2. Scrum Master løn og coaching

Scrum Masteren skal sikre, at teamet leverer maksimal værdi i samarbejde med de øvrige projekt interessenter. Og for at få det til at ske, er en coachende adfærd en kæmpe fordel for Scrum Masteren. Er du en dygtiug Coach, kan du forvente en god Scrum Master løn.

Forskellen på en Agile Coach og en Scrum Master er, at en Scrum Master typisk er tilknyttet ét team, hvor en Agile Coach typisk er tilknyttet flere teams. En Agile Coach vil ofte have fokus på tværs af teams, hvor en Scrum Master desværre kan blive for fokuseret på det enkelte team. De grundlæggende kompetencer som en agile coach bør beherske, matcher de kompetencer som en dygtig Scrum Master bør have. 

3. Er min Scrum Master løn afhængig af forretningsforståelse?

Scrum Masteren er den i virksomheden der ved mest om Agile og Scrum, og det kan du lære ved at tage en Agile Coach uddannelse. Til gengæld er det ikke et must at Scrum Masteren har høj forretningsforståelse. Og det er ofte det sidste der er svært at tillære sig på kort tid. 

scrum master mentor

4. Scrum Masteren som lærer

Denne rolle ligger tæt op ad mentor rollen, dog med den forskel, at der også skal gennemføres konkret træning i Scrum rammeværket, værktøjer og proces flow. Hvis muligt, kan Scrum Masteren påtage sig denne rolle som underviser i Scrum værktøjerne.

Måske kan han ikke gennemføre en egentlig Scrum Master certificering, men det er heller ikke alle virksomhedens medarbejdere der har behov for en certificering.

5. Scrum Master løn

Hvad er en god Scrum Master løn. Hvis du er dygtig til Scrum og Agile, som du kan lære på en Agile Coach uddannelse, så kan du gøre god gavn og opnå en løn på 35.000 – 50.000 Kr. om måneden. Har du derudover også forretningsforståelse og organisatorisk gennemslagskraft, så kan du komme op mod de 65.000 Kr. om måneden. Det mest almindelige er en løn på 40.000 – 45.000 Kr. om måneden. 

6. Scrum Master uddannelse og Scrum Master løn

Hvad er en god Scrum Master uddannelse? Selve de tekniske værktøjer og værdier kan du lære på akademiets certificerede Scrum Master kursus på 2 dage. Ønsker du en mere omfattende uddannelse, så anbefaler vi akademiets Agile Coach uddannelse 6 dage, hvor du lærer alt om Scrum Startup og Transformation. 

7. Agile Coach uddannelse og Scrum Master løn

Du kan overbygge akademiets agile kurser og deltage i akademiets Agile Coach uddannelse og PAC certificering. Uddannelsen indeholder alt indenfor Agile og Scrum, og udgøres af 3 moduler:

Scrum Kursus 2 Dage
Product Owner Kursus 2 Dage
Agile kursus 2 Dage

For at opnå certificering skal du have deltaget på alle 3 kurser. 

Kontakt os

Compass København
Købmagergade 67
1150 København

Ring på telefon: 48 16 30 81
Send en e-mail til info@comss.dk