Scrum Master Uddannelsen
Med PSC® Certificering | 7 Dage

Certificeret Scrum Coach |  PSC® | 7 dage

Du kommer hele vejen rundt om Scrum, hvordan du får Scrum til at fungere i praksis, og din rolle som Scrum Master og coach. Den indeholder alt om Anti Scrum, Fix your Scrum og 7 death of Scrum, og du bliver certificeret Scrum Coach.

 

Bliv certificeret Scrum Coach

På denne 6 dages Scrum Master uddannelse kan vi komme hele vejen rundt om rollen som Scrum Master. Den er til dig der skal udfylde rollen som Scrum Master, enten som din første job, eller dig der allerede er i gang og ønsker dybere færdigheder som Scrum Master.

Bliver 6 dage for meget, så anbefaler vi dig at du starter med akademiets Scrum Master kursus på 2 dage, hvor du lærer de grundlæggende værktøjer. Du kan så senere overbygge med Scrum Master II og Agile ledelse modulet, og derved få din Scrum Coach certificering.

Henvender sig til

Uddannelsen henvender sig til dig der skal få Scrum til at virke i praksis. Måske skal du hjælpe din virksomhed i gang med Scrum, eller I er allerede i gang, men har svært ved at få det til at virke i praksis. Uddannelsen er tilpasset private og offentlige ledere, specialister, konsulenter, udviklere og nøgle medarbejdere.

Allerede uddannet?

 • Jeg er allerede certificeret Scrum Master: Så kan du får merit og rabat. Kontakt akademiet.
 • Jeg er allerede certificeret i Agile Projektledelse: Så kan du får merit og rabat. Kontakt akademiet.
 • Jeg er allerede certificeret Grafisk Facilitator: Så kan du får merit og rabat. Kontakt akademiet.

Opgaven som Scrum Master

Du lærer de meget konkrete Scrum værktøjer, samt de ledelsesmæssige og kulturelle discipliner du skal kunne som Scrum Master og coach. Du lærer hvilke udfordringer der er med Scrum og hvad du kan gøre ved dem.

Og med Scrum Master pakken får du fasttømret alle de grundlæggende færdigheder, herunder også hvordan du håndterer når Scrum ikke virker. Du lærer om Scrum coachens værktøjer og hvad du kan gøre når det ikke går som planlagt.

Uddannelsen er baseret på accelerated learning, brain-friendly learning og “Teaching from the back of room”. Teknikker du vil komme til at mestre som Scrum coach.

Anti Scrum og fix your Scrum

Mange af akademiets kursister er allerede i gang med Scrum, men har svært ved at få det til at fungere. Årsagen er Anti Scrum. På alle akademiets Scrum kurser, og særligt Scrum Master pakken 6 dage, lærer du om værktøjer til håndtering af Anti Scrum. Vi kalder det Fix Your Scrum.

Udbytte Scrum Master uddannelsen

 • Lær om rollen som Scrum Master og coach
 • Lær om Agile oprindelsen fra Lean og Toyota Way
 • Du vil kunne vejlede ledelsen i Scrum Startup og transformation
 • Du bliver i stand til at anvende Scrum værktøjer, teknikker, principper, værdier og metoder i praksis

Indhold

Uddannelsen indeholder undervisning og øvelser i konkrete Scrum værktøjer, -ledelse, -værdier og transformation teknikker. Akademiets tager udgangspunkt i kursisternes hverdag, og lægger særlig vægt på:

 • 7 Death og Scrum
 • Anti Scrum
 • Fix your Scrum
 • Scrum Master I
 • Scrum Master II
 • Authentic Coaching
 • Grafisk facilitering
 • Agil ledelse
 • Agil projektledelse
 • Agile kultur
 • Kanban kultur på Scrum Master uddannelse
 • Opbygning og dynamik i den Agile organisation
 • Vejlede ledelsen om strategisk implementering af Scrum
 • Netværk til deling af praktiske erfaringer med Scrum
 • Scrum Masterens adfærd og roller
 • Øvelser og “hands-on” træning i Scrum teknikker
 • Tips og erfaring med Scrum projekter
 • Praktisk ”hands-on” træning med Scrum værktøjerne
 • Scrum modeller
 • Scrum boards
 • Opgaver i Scrum transformationen
 • Scrum guide til implementering
 • Scrum “kom i gang” øvelse

Forudsætninger

Der er ingen forudsætninger for deltagelse i denne uddannelse, men det er en fordel hvis du allerede har lidt kendskab eller erfaringer med Scrum. Har du allerede en Scrum Master I, Scrum Master II eller en Agile Projektledelse certificering, så kan du få merit herfor. Kontakt akademiet for nærmere oplysning.

Kursusmaterialer

Med Scrum Master uddannelsen får du 12 måneders fri adgang til Compass LMS (Learning Management System). Her har du adgang til kursus materiale, og du kan tilgå det når det passer dig. Materialet udgøres af videoer, cases, værktøjer, templates, quizzer og certifikater.

Underviser Torben Madsen

agil pm

Torben er måske Danmarks mest erfarne Scrum underviser. Han har 18 års erfaring med produkt, service og software udvikling, og var blandt de aller første til at anvende Agile principper og Scrum rammeværket i Danmark. Som udviklingschef har han dyb praktisk erfaring, og har på egen krop oplevet når Scrum ikke virker og skal fixes. Han har senere hjulpet både danske og internationale virksomheder i gang med både Lean, Scrum og Agile og underviser på akademiets kurser inden for Scrum og Lean.

Torben underviser på Scrum Master uddannelsen efter principper og metoder fra ”Training from the Back of the Room” – accelerated brain-friendly learning. Han er certificeret CSSBB, PSM, CSPO, CSM, SAFe Agelist, CSSMBB og har studeret Product Innovation og Authentic Leader Development på Harvard Business School i Boston.

Underviser Niels Fester

agil pm

Niels er uddannet civilingeniør og har 20 års erfaring som iværksætter, produkt-, service og software udvikling. Han har hjulpet både danske og internationale virksomheder i gang med Lean, Scrum og Agile og underviser på akademiets Scrum Master uddannelse.

Niels er certificeret i, og underviser efter metoder fra ”Training from the Back of the Room”, How to fix your Scrum, Management 3.0 og 7 Death of Scrum. Niels har senere i sin karriere studeret Lean i Japan, og disruptive innovation på Harvard Business School i Boston. Niels er certificeret Agile Coach, LMBB, CSSBB, PSM og CSSMBB.

Underviser Hege Dalsgaard

agil pm

Hege Dalsgaard. Grafisk facilitator. Hege er en grafisk facilitator og designer med stor erfaring fra reklamebranchen. Hun underviser på akademiets kurser indenfor Grafisk Facilitering og har designet akademiets Grafisk Facilitering kursus for Scrum Masters og Agile coaches, Derudover har hun arbejdet med digitalisering af design i mange år og har udviklet markedsføringskampagner for forskellige virksomheder. Hun er kendt for sin ekspertise inden på området og hun elsker at dele sin viden med andre.

 

Scrum Coach certificering

Det er vores ansvar at du bliver certificeret. Og din underviser vil sikre at du bliver Scrum Coach certificeret. Derfor tilbyder vi med Scrum Master pakken en Compass certificering, som er på dansk sprog, hvor der ikke er tidsbegrænsning i multiple choice quizzen, og hvor der ikke er indbygget fælder i spørgsmålene, og hvor du har et ubegrænset antal forsøg. Så er du ordblind, eller mindre skarp på det engelske sprog, så garanterer vi, at du kommer igennem denne certificering. Vi hjælper dig der hvor det kniber.

For dig der vil mere, som læser hurtigt og mestrer et avanceret engelsk, en forberedelse til Scrum Master PSM® I-certificering, PSM® II-certificering fra Scrum.Org. Og tokens til certificeringerne er inkluderet i dit kursus honorar. Læs mere om certificering.

Moduler

Scrum Master I og anti Scrum modul
Scrum Master II og fix din Scrum modul
Agil Projektledelse 7 death of Scrum modul
Grafisk facilitering modul

 

Relaterede Scrum kurser

scrum master kursus
Akademiets Scrum Master uddannelse er 2 dages interaktiv uddannelse i Scrum værktøjer og teknikker. Certificering.
Scrum Master Uddannelse
product owner kursus
På akademiets 2 dages Product Owner kursus i København eller Aarhus lærer vi dig, hvordan du får succes med Scrum og Agile.
Product Owner Kursus
Scrum master II kursus
Dette 2 dages certificeret Scrum Master II kursus er for dig der gerne vil at få Scrum til at ske i praksis. Scrum viden forudsættes.
Scrum Master II kursus
scrum master uddannelse 111

Tid og sted

Modul AT:
23 - 24 Feb
(København)

Modul BT:
02 - 03 Mar
(København)

Modul AL:
09 - 10 Mar
(København)

Modul GF:
29 - 29 Mar
(København)


Modul AL:
09 - 10 Mar
(København)

Modul AT:
27 - 28 Mar
(København)

Modul GF:
12 - 12 Apr
(København)

Modul BT:
20 - 21 Apr
(København)


Modul AT:
23 - 24 Mar
(Aarhus)

Modul BT:
03 - 04 Maj
(København)

Modul AL:
08 - 09 Maj
(København)

Modul GF:
21 - 21 Jun
(Aarhus)


Modul AT:
29 - 30 Jun
(Aarhus)

Modul BT:
10 - 11 Aug
(København)

Modul AL:
11 - 12 Sep
(København)

Modul GF:
15 - 15 Nov
(Aarhus)


Åben

Få pladser

Fyldt

DKK 32.800 Ekskl. moms

TILMELD

FAQ til Scrum Master uddannelse

Jeg har en Scrum Master I certificering. Kan jeg få merit?

Ja. Hvis du allerede har dele af Scrum Master uddannelsen, f.eks. et Scrum Master kursus med certificering eller et Product Owner kursus, så kan du får merit. Du kan kun få merit for et af kurserne.

Kan jeg ændre datoer efter tilmelding?

Ja. Du kan altid før eller under kursus fremrykke eller udskyde dine moduler. Du kan få den måde accelerere eller modsat trække dit forløb i langdrag.

Hvad er inkluderet i prisen?

Pris er eksklusiv moms. Ellers er alt inklusiv, herunder online materiale, certificeringsprogram, frokost og materialer. Overnatning er ikke inkluderet.

Hvad er 2 for 1 rabatten?

Ved 2 samtidige tilmeldinger til det samme kursus skal I kun betale for materialer, LMS, certificering, arbejde med evtuelle projektopgaver og konferencepakke for kursusdeltager 2. Du kan læse eksakte priser ved 2 for 1 rabat her.

Tilbydes Agile coach afholdt hos os?

Akademiets kurser tilbydes også som kursus afholdt på jeres virksomhed. Sprog kan være dansk eller engelsk. Læs mere her om virksomhedskursus, eller kontakt akademiet for tilbud. Bliv kontaktet.

Hvad tid på dagen er undervisningen?

Undervisning starter kl. 09.00 og slutter kl. 16.30 alle dage. Skal du hente børn en dag, så er der videoer på alle faglige områder. Det er ikke lige så godt, men du vil kunne klare den.

Tilbydes Scrum Master uddannelsen på engelsk?

Åbne kurser: Dansk sprog og dansk kursusmateriale.
Virksomhedskurser: Dansk eller engelsk sprog og materiale.
Certificering fra scrum.org: Engelsk

Er kursus materiale online?

Ja. Du får adgang til Compass online Learning Management System (LMS), hvor du har adgang til videoer, præsentationer, værktøjer og certificeringsprogram. Du har adgang i 12 måneder.

Lokationer for agile coach kurset?

Åbne kurser afholdes i Aarhus og København. Alternativt tilbydes virksomhedskurser afholdt hos jer.

København
Compass Academy (100m fra Nørreport station)
Købmagergade 67
DK-1150 København

Aarhus
Hotel Scandic Aarhus Vest
Rytoften 3
DK- 8210 Aarhus

Forplejning på kurset?

København
Vi skifter mellem 2 restauranter:
La Perla: Italiensk frokostbuffet
Rice Market: Thai buffet

Aarhus
Vi spiser på 
Hotel Scandic Aarhus Vest frokostbuffet

Specielle ønsker til forplejning? Allergi, vegetar, veganer: Sig det til os på kursusdagen, så arrangerer vi det for dig.

Overnatning?

Arrangeres på eget initiativ. Alternativt kan overnatning indregnes i dit kursushonorar. Kontakt venligst akademiet for tilbud, hvis du ønsker dette. For København kan vi anbefale:

Hotel Ibsen eller Hotel Arthur (5 minutters gang fra akademiet)
Vendersgade 23,
1363 København
Tlf: +35 33 35 77 33

Parkering?

Q-Park Nørreport. 4 minutters gang til akademiet
Israels Plads 1
1361 København
Tlf: +35 70 25 72 13

Nyheder om Scrum Master uddannelser

"*" indicates required fields

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.