Scrum guiden

4 Vigtige om scrum-guiden

1. Hvad er Scrum guiden?

Scrum-guiden er en kort bog på ca. 13 sider, der beskriver det grundlæggende i det, du skal vide for at kunne bruge scrum-metoden med succes.

Scrum er et system i konstant forandring, hvilket betyder, at Scrum guiden ændres og tilpasses for at passe til nye behov og problemstillinger. Scrum-guiden blev først skrevet af Jeff Sutherland, Ken Schwaber og Mike Beedle. Disse tre personer er kendte eksperter inden for agil ledelse.

Det er en meget nyttig vejledning for ledere, teammedlemmer og også for folk, der er nye til scrum eller agil udvikling.

2. Hvad hjælper Scrum Guiden med?

Scrum-guiden hjælper nye teams med at gennemføre agile projekter ved at give definitioner af nøglebegreber, der anvendes i agile processer, og ved klart at beskrive roller og ansvarsområder i et agilt miljø. Vejledningen giver også råd om, hvordan du kan samarbejde med kunder, interessenter og andre medlemmer af dit team for at skabe produkter og services hurtigere. Læs guiden her

3. Hvad beskrives bl.a. i Scrum-guiden?

Events:

Scrum er en ramme for teams til udvikling af produkter. I scrum er der mange ting, der gentages med en vis varighed og hyppighed.

Disse gentagelser kaldes ‘events’ (begivenheder).

En af disse events er et “sprint”.

Et Sprint er en cyklus, der omfatter begivenheder som planlægning, daglige stand-ups og opgave gennemgang.

Disse events har til formål at forbedre dit teams produktivitet over tid, og de er alle baseret på et princip kaldet “agility”.

Artefakts

Når et agilt projekt bliver til, er der en række artefakter, der bliver produceret undervejs. Product Backlog er en af disse – det er en liste over, hvad der skal produceres og i hvilken rækkefølge. Sprint back loggen er en anden – det er en liste over alt det, der skal produceres i løbet af det næste sprint (normalt to-fire uger).

4. Scrum Master uddannelse

Ønsker du akademiets Scrum Master uddannelse og PAC certificering, og har du allerede deltaget på et eller flere Scrum kurser, så kan du opnå merit, også selvom kurset er fra en anden kursus udbyder. Du kan opnå merit for følgende Agile kurser:

Scrum Master Kursus 2 Dage
Scrum Product Owner Kursus 2 Dage
Lean Kursus modul 2 Dage

For at opnå Scrum Master uddannelse certificering skal du have deltaget på ovenstående kurser. 

 

Kontakt os

Compass København
Købmagergade 67
1150 København

Ring på telefon: 48 16 30 81
Send en e-mail til info@comss.dk