Lean Management eller Lean Ledelse?

Lean ledelse er et ledelsessystem som hele organistaionen kan arbejde ud fra

Hvor skal fokus ligge hos en leder i en virksomhed der arbejder med lean?

Mange Lean initiativer fejler fordi ledelsen tænker på Lean som nogle værktøjer, og overser eller ignorerer ledelsesdelen af Lean. Med andre ord, de kører videre med den samme form for Ledelse og med det samme ledelsessystem som blev brugt inden virksomheden startede Lean.

Hvad kan Lean Management Lean Ledelse?

Lean Management eller Lean ledelse er god ledelse – og hvad er så det? Jeg skal her nævne 3 helt centrale, og meget anderledes ting ved Lean. nogle centrale punkter som adskiller Lean ledelse fra traditionel vestlig ledelse.

  1. Gennem Hoshin Kanri strategiprocessen bliver det krystal klart hvad lederen skal fokusere på. De fleste virksomheder lider af projekt overload. Hoshin Kanri fokuserer og engagere mellemledere og nøglemedarbejdere i det strategiske arbejde. Resultatet er en væsentlig forbedring i eksekvering af de strategiske initiativer.

  2. Selvom at dette fokus er klart i Lean virksomheden, så prioriterer alle virksomhedens ledere hvordan mange aktiviteter frem for andre. En Lean leder vil altid prioritere aktiviteter der skaber flow i virksomhedens værdistrømme højt. En Lean kontorchef vil fokusere på flow i sagsbehandling og fjerne hindringer der stopper flow. På den måde kommer sagerne over tid hurtigere igennem systemet. En Lean produktionchef vil sikre en hurtig gennemløbstid af varer i arbejde o.s.v.

  3. Lean ledere eller Lean Management vil altid søge at synliggøre kvalitetsproblemer i opgaveløsning. Samtidig vil hun fokusere på at forbedre systemet så fejlene ikke sker igen. Hun vil aldrig søge at placere “skyld”, men i stedet selv tage skylden og så forbedre systemet.

Der er mange andre ting der adskiller Lean ledelse fra traditionel vestlig ledelse, og du kan se mange små videoer om forskellene her på denne side. Lær mere om Lean ledelse på akademiets Lean kurser.

Start med et Lean kursus

Ønsker du at tage en Lean Six Sigma uddannelse trinvis bygge på, så anbefaler akademiet at du starter med et Lean kursus. Du kan se en oversigt over akademiets Lean kurser her.

 

Se også

Lean kurser – oversigten

Hvad siger kursisterne

Kontakt

Ring på telefon: 48 16 30 81
Send en e-mail til info@comss.dk

lean kursus møde

Spørgsmål og kommentarer

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.