Video Titel: Lean lederens stil

 Indhold: Introduktion til Lean lederens stil og hvad der adskiller Lean lederen for en traditionel leders stil. Bemærk er der her på siden er en masse små videoer om hvordan Lean ledelse adskiller sig fra moderne vestlig ledelse.

 Længde: 5 min

 Underviser: Civilingeniør Niels Fester. Niels har 30 års erfaring med Lean. Uddannet på DTU og Harvard Business School. Har studeret Lean i USA og Japan og har været fagansvarlig for Diplom-uddannelsernes Six Sigma og Lean Uddannelser.

Hvad er lean ledelse?

Hvad er Lean ledelse? På denne side finder du en serie af 11 små videoer om Lean ledelse her til højre, sammen med en video om det understøttende ledelsessystem. Længere nede på siden finder du også en beskrivelse af nogle store ting om Lean strategiprocessen (Hoshin Kanri), samt en enkelt øverst om det understøttende Lean ledelsessystem.

Mange Lean initiativer fejler fordi ledelsen tænker på Lean som nogle værktøjer, og overser eller ignorerer ledelsesdelen af Lean. Med andre ord, de kører videre med den samme form for Ledelse og med det samme ledelsessystem som blev brugt inden virksomheden startede Lean. Derfor en video om det understøttende Lean ledelsessystem.

Hvad kan Lean Ledelse?

Lean ledelse er god ledelse – og hvad er så det? Jeg skal her nævne 3 helt centrale, og meget anderledes ting ved Lean. nogle centrale punkter som adskiller Lean ledelse fra traditionel vestlig ledelse.

  1. Gennem Hoshin Kanri strategiprocessen bliver det krystal klart hvad lederen skal fokusere på. De fleste virksomheder lider af projekt overload. Hoshin Kanri fokuserer og engagere mellemledere og nøglemedarbejdere i det strategiske arbejde. Resultatet er en væsentlig forbedring i eksekvering af de strategiske initiativer.

  2. Selvom at dette fokus er klart i Lean virksomheden, så prioriterer alle virksomhedens ledere hvordan mange aktiviteter frem for andre. En Lean leder vil altid prioritere aktiviteter der skaber flow i virksomhedens værdistrømme højt. En Lean kontorchef vil fokusere på flow i sagsbehandling og fjerne hindringer der stopper flow. På den måde kommer sagerne over tid hurtigere igennem systemet. En Lean produktionchef vil sikre en hurtig gennemløbstid af varer i arbejde o.s.v.

  3. Lean ledere vil altid søge at synliggøre kvalitetsproblemer i opgaveløsning. Samtidig vil hun fokusere på at forbedre systemet så fejlene ikke sker igen. Hun vil aldrig søge at placere “skyld”, men i stedet selv tage skylden og så forbedre systemet.

Der er mange andre ting der adskiller Lean ledelse fra traditionel vestlig ledelse, og du kan se mange små videoer om forskellene her på denne side. Lær mere om Lean ledelse på akademiets Lean kurser.

Start med et Lean kursus

Ønsker du at tage en Lean Six Sigma uddannelse trinvis bygge på, så anbefaler akademiet at du starter med et Lean kursus. Du kan se en oversigt over akademiets Lean kurser her. 

 

Andre gik til

Andre så også

Lean ledelsessystemet

hvad er lean ledelsessystemet

Lean ledelse 1

lean ledelse

Lean ledelse 2

lean ledelse

Lean ledelse 3

lean ledelse

Lean ledelse 4

lean ledelse

Lean ledelse 5

lean ledelse

Lean ledelse 6

lean ledelse

Lean ledelse 7

lean ledelse

Lean ledelse 8

lean ledelse

Lean ledelse 9

lean ledelse

Lean ledelse 10

lean ledelse

Lean ledelse 11

lean ledelse

Vores kurser

N Undervisere uddannet i Japan
N Certificering inkluderet
N Fleksible kursus datoer
N Online Lean kursus materiale
N Tilknyttet ERFA netværk

Spørgsmål og kommentarer

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Andre læser også

Hvad er lean?

Gemba

Værdistrømme og flow

Kaizen

PDCA-cirklen