Hvad er Lean ledelse og Lean ledelsessystemet? De fleste Lean initiativer fejler fordi ledelsen overser eller ignorerer ledelsesdelen af Lean. Med andre ord, de kører videre med det ledelsessystem der blev brugt inden virksomheden startede Lean. Jeg skriver denne post, fordi jeg i sidste uge blev kontaktet af en virksomhed der fortalte mig, at nu havde de været i gang med Lean i 5 år, og det var begrænset hvad der var sket. Det var et deja vu, og ganske rigtigt, virksomheden havde kørt ren “værktøjs Lean”, uden at implementere Lean ledelsessystemet.

Lean ledelsessystemet udgøres af 6 komponenter som alle skal være tilstede og som udgør den ledelsesmæssige infrastruktur for en vellykket Lean transformation. Er denne infrastruktur ikke tilstede, er Lean initiativet dømt til at fejle, og virksomheden får ikke den eftertragtede forbedringskultur med tilhørende produktivitetsstigninger.

Hvad kan Lean Ledelsessystemet hjælpe med?

Lean ledelsessystemet sætter fokus på de ledelsesmæssige rammer for en Lean transformation. Du kan nedenfor se en kortfattet video om Lean ledelsessystemet.

Se video om Lean Ledelsessystemet