LEAN Six Sigma Kurser & Uddannelser

Certificerede Lean Six Sigma uddannelse

På akademiets Lean Six Sigma kurser og uddannelser lærer du at skabe mærkbare resultater i praksis. Du bliver certificeret og du får papir på din uddannelse.

På Lean Six Sigma kursus lærer du at skabe konkrete resultater med både Lean og Six Sigma. Programmet er modulopbygget og din Lean Six Sigma uddannelse giver dig derfor både Lean og Six Sigma certificering. Certificering er inkluderet.

Lean Six Sigma Kursus i København & Aarhus

Du får erfaringerne med hvordan du arbejder med Lean og Six Sigma i praksis – “do’s and don’ts”. Ikke kun teori, men også de vigtige praktiske værktøjer som du vil kunne tage i brug, når du kommer hjem fra din Lean Six Sigma uddannelse. Programmet består af 5 Lean moduler og 3 Six Sigma moduler. Modulopbygningen gør, at du får separate certifikater på både Lean, Six Sigma og Lean Six Sigma – triple certificering om du vil.

digital markedsføring

København Aarhus

Compass København
Købmagergade 67
1150 København

Ring på telefon: 48 16 30 81
Send en e-mail til info@comss.dk

Lean Six Sigma kurser

Akademiets Lean Six Sigma kurser er modulopbygget. Du kan tage dem i streg hvor vi starter med det grundliggende. Eller du kan tage dem trinvis bygge på med trinvise opgraderinger. Priser og datoer for opgraderinger kan du se oppe i hovedmenuen under opgraderinger. 

LEAN Six Sigma Master Black Belt

 • 17 Dages certificeret Master Black Belt
 • Private og offentlige virksomheder
 • Six Sigma kursus for ledere og specialister

2 for 1 rabat
Læs her

Lean Six Sigma Master Black Belt

LEAN Six Sigma Black Belt

 • 13 Dages Lean Six Sigma kursus
 • Til ledere og nøglemedarbejdere
 • Certificeret Black Belt kursus

2 for 1 rabat
Læs her

Lean six sigma Balckbelt

LEAN Six Sigma Green Belt

 • 9 Dage certificeret Lean Six Sigma uddannelse
 • Alt det vigtige på 9 dage
 • Six Sigma kursus til ledere og specialister

2 for 1 rabat
Læs her

green belt

LEAN Six Sigma Yellow Belt

 • 2 Dage introducerence Six Sigma kursus
 • Fokus på procesoptimering
 • Kan overbygges med flere moduler

2 for 1 rabat
Læs her

Yellowbelt

LEAN Six Sigma kursus udbytte

 • Praktisk orienteret værktøjer og ”hands-on” erfaring
 • Du bliver både Lean og Six Sigma certificeret
 • Betalt Six Sigma software licens er indeholdt
 • Lær alt det vigtige om både Six Sigma og Lean
 • Tilknyttet ERFA netværk
 • Lean og Six Sigma uddannelsen inkluderer certificeringsprogram
 • Danmarks måske mest erfarne Lean og Six Sigma instruktører
 • Kompetencer der er særdeles efterspurgte
 • Hvordan du får Lean og Six Sigma til at ske i praksis – ”do’s og don’ts”
 • Erfaringer fra andre virksomheder
 • Six Sigma værktøjer; DMAIC modellen, Pareto, FMEA o.s.v.
 • Lean værktøjerne, Lean Principper, 5S, Kaizen, VSA, 5S o.s.v
 • Fokus på procesoptimering og kvalitet
 • En ramme for Lean ledelse med tilhørende ledelsessystem
 • Lean Six Sigma kurset inkluderer adgang til flere hundrede videoer
 • Du får et veludviklet og modent Lean Six Sigma kursus
 • Cases om eksekvering, effektmåling og evaluering
 • Hør om de gode eksempler

Hvorfor Compass Lean Six Sigma kurser?

six sigma kursus certifikat

Du får

N Undervisere uddannet i Japan
N Six Sigma certificering inkluderet
N Six Sigma SW licens 
N Online Six Sigma materiale
N Tilknyttet ERFA netværk

Kontakt

Ring på telefon: 48 16 30 81
Send en e-mail til info@comss.dk

Tidligere kursister siger

YouSee

Ivan Danielsen

YouSee

“Der var værktøjer jeg ikke havde stiftet bekendtskab med tidligere, og det var super at opleve det hele i en sammenhæng. Jeg ville ønske at jeg havde taget kurset allerede for flere år siden. Jeg oplevede en underviser der selv levede kulturen.”

★★★★★

novo

Pernille Andersen

Novo

“Jeg synes det var et rigtigt spændende kursus, hvor der var plads til både nye og erfarne. Jeg havde kendskab til de fleste værktøjer på forhånd, dog ikke alle. Her fik jeg en meget fin introduktion til flere samt de praktiske øvelser. God underviser med praktiske eksempler.”

★★★★★

lego

Mie Holm

LEGO

“Mange tak for et godt kursus. Underviseren var fantastisk god til at formidle koncepterne til alle på kurset. Derfor lærte jeg alt meget nemmere og bedre, da jeg fik hjælp til at se det fra andre sider og vinkler. Tak! Kurset er anbefalelsesværdigt.”

★★★★☆

Intro til Kursus

Praktisk

 • Undervisning kl. 9.00 – 16.30
 • Du kan flytte kursusmoduler
 • Kaffebord, frugt og frokost
 • Kursusmateriale online
 • Videoer til repetition
 • Lean kursus i København og Århus
 • Certificering inkluderet

Undervisere på LEAN Six Sigma uddannelse

niels fester

Niels Fester

Programansvarlig Master Black Belt

Business Development Director hos Compass Torben Madsen

Torben Madsen

Master Black Belt

På LEAN Six Sigma kursus vil du lære…

Certificering

Akademiet anbefaler at du lader dig certificere, og vi sikrer, at du kommer fint gennem din Lean Six Sigma certificering. Certificering er indeholdt i dit honorar, og du kan om ønsket komme hele vejen og gennemføre Lean Six Sigma Black Belt uddannelsen. Har du ikke tid til, eller motivation for certificering er det også fint med os. Lad dig certificere, og du vil ikke fortryde det.

Kursus på virksomhed

Akademiet tilbyder skræddersyet kursus afholdt på jeres virksomhed. Kurset kan suppleres med et coaching forløb der sikrer at i kommer godt fra start. Det har den fordel, at kurset kan tilpasses jeres behov og ønsker. Og vi kan tage udgangspunkt i de problemstillinger der fylder i jeres verden. Mellem modulerne kan I arbejde på konkrete problemstillinger som I gerne vil have optimeret. Du har her et overblik over akademiets Lean kurser.

Om Six Sigma Kursus

Du får både Lean og Six Sigma værktøjer, DMAIC modellen, 5S, PDCA, Gemba, Pareto osv. – der sætter dig i stand til at løse problemer i din virksomhed. Alt om Lean og Six Sigma principper, ledelse, teknikker, metoder og koncepter. Du vil lære det på dette Lean Six Sigma kursus. Vi starter med de meget konkrete værktøjer, og du kan gå hele vejen, og lære hvordan du får Lean og Six Sigma til at ske i praksis.

Six Sigma Kvalitet

Alle virksomheder har kvalitetsproblemer og ingen virksomhed er fuldt optimeret. Six Sigma værktøjerne lærer dig at træffe beslutninger baseret på data. Og på Six Sigma uddannelse lærer du at bruge Six Sigma software til at træffe de rigtige beslutninger. Allerede fra det første Six Sigma modul vil du skulle medbringe din PC til at identificere muligheder for kvalitetsforbedringer vha. DMAIC modellen.

Lean Ledelse

Det er ikke enkelt at få Lean til at ske i praksis. Og der er mange faktorer der modarbejder en Lean transformation ved brug af Lean principper. Den gode nyhed er, at vi godt ved hvorfor og hvad der skal til for at gennemføre en Lean transformation oh en Kaizen kultur. På Lean modulerne lærer du hvordan, og du får alle erfaringerne som vi har oplevet de seneste 20 år. Du får ”do’s og don’ts”.

U

På Six Sigma Kursus

Vil du lære hvordan du får jeres forretningsprocesser optimeret? Vil du lære hvordan du gennemføre proces og værdistrøms-analyse i praksis? På Lean Six Sigma kursus lærer du teknikker til proces og værdistrøms-analyse. Værktøjerne hjælper jer med at luse ud i kvalitets-problemer så I får flow i processer og forbedret gennemløbstider. Kunder vil opleve forbedringer.

Kontakt os og hør mere om Six Sigma kursus

LEAN restaurant

Vi spiser frokost på vores lokale italienske restaurant La Perla i København. De er mega Lean.  

Six Sigma kursus hos Compass

N Undervisere uddannet i Japan
N hands-on undervisning
N Åbne hold, online eller på virksomhed
N Kursus materiale modtages online
N Lean Six Sigma certificering inkluderet

Hvorfor en LEAN Six Sigma uddannelse

Det er enkelt. Fordi du med Lean og Six Sigma kan forbedre bådet kvalitet, leveringstider og medarbejder trivsel. Eller måske kender du allerede lidt til værktøjerne, og ønsker papir på din Lean Six Sigma uddannelse med tilhørende certificering? Så tilbyder akademiet et komplet Lean Six Sigma kursus med tilhørende certificeringsprogram. Hele vejen til black og master black belt.

LEAN Six Sigma ERFA netværk

Din uddannelse stopper ikke efter endt kursus. Akademiet etablerer ERFA gupper for kursister som er interesseret. Formålet er, at kursister efter endt kursus, kan sparre med hinanden om den praktiske erfaringer med implementering.

Hvorfor en LEAN Six Sigma uddannelse?

På Six Sigma modulerne arbejder vi med dataanalyse. Du får ved din tilmelding en Six Sigma softwarelicens. Og på Six Sigma kurserne vil du lære at analysere og kommunikere med data. Resultatet heraf er, at du bliver i stand til at træffe bedre data drevne beslutninger. Du kan læse mere om Six Sigma i Wikipedia her.

LEAN Six Sigma kursus henvender sig til

Lean Six Sigma uddannelserne henvender sig til ledere, specialister og nøglemedarbejdere der vil gøre en konkret forskel på egen eller virksomhedens opgaveløsning. Mange af vores kursister arbejder med kvalitet, og vi oplever også en kraftig stigning blandt ledere der ønsker konkrete værktøjer til forbedring af forretningen.

lean kursus møde

Visuel ledelse

Du vil lære om Lean ledelsessystemet med de 6 vigtige komponenter. En af dem, visule ledelse, får særlig opmærksomhed på dit Lean kursus.

Compass?

N Fordi undervisere er uddannet i Japan
N Six Sigma SW licens
N Åbne hold, online eller på virksomhed
N Kursus materiale modtages online
N Lean og Six Sigma certificering inkluderet

Om LEAN Six Sigma uddannelser

På markedet findes der et vælg af Lean Six Sigma kurser, og spørgsmålet om hvilket kursus jeg skal vælge, og om der er forskel på indholdet, melder sig hurtigt. De forskellige udbydere prioriterer forskelligt hvilket faglige indhold de vælger for deres Lean Six Sigma kursus. Her bliver du guidet lidt på vej.

4 dages LEAN Six Sigma kurser yellow belt

Vælger du et Lean Six Sigma kursus af 4 dages varighed, så vil du i langt de fleste tilfælde lære om de mest almindelige Lean Six Sigma værktøjer og principper. Der vil være fokus på optimering af forretningsprocesser og grundliggende dataanalyse, og du vil lære det vigtige Lean værktøj værdistrømsanalyse og de grundliggende teknikker til Six Sigma dataanalyse. Og du vil lære værktøjerne DMAIC, Pareto, PDCA, 5S, Gemba, jobinstruktion, Lean principperne og Six Sigma værktøjer. Dette niveau svarer til Lean Six Sigma Yellow Belt.

9 dages LEAN Six Sigma kursus green belt

På et 9 dages Lean Six Sigma kursus, får du 2 ekstra moduler hvor du lærer flere lean og Six Sigma værktøjer og du vil også lære om Lean Ledelse. Yellow belt modulerne er indeholdt i dette Lean Six Sigma kursus, og derudover får du en lang række ekstra teknikker til problemløsning, herunder pareto, 5*hvorfor, SMED, Andon, Poka Yoke, Heijunka, fiskeben, negativ brainstorm, histogram, scatter chart, brain writing og kontrolplaner. Du lærer meget mere om Lean ledelse, og ledelsessystemet med de 6 komponenter der udgør den ledelsesmæssige infrastruktur for at lykkes med en Lean Six Sigma transformation. 

13 dages LEAN Six Sigma kursus Black Belt

På akademiets 13 dages Lean Six Sigma Black Belt uddannelse, er den samme som 9 dages Lean Six Sigma kurset, dog med 2 ekstra moduler af hver 2 dage. Her bruger vi en hel dag på hvorledes man i praksis får Lean Six Sigma til at ske – det er ikke svært at forstå, men det er svært at få det til at ske. Og derfor bruger vi en hel dag på forandringsledelse i en Lean Six Sigma kontekst, og hvordan du starter på Lean Six Sigma i din virksomhed.

Derudover bruger vi tid på TWI jobinstruktion og hvordan du kan bruge TWI til at uddanne dine medarbejdere på en robust kvalitetssikret måde. Du lærer også flere Six Sigma værktøjer, herunder DOE Design of Experiments, MSA, Matrix Plot, Minitab, Cost og Poor Quality beregninger, Yeld, Rolled Through Put Beregninger m.m. Endelig bruger vi en halv dag på Lean strategiprocessen, også kaldet Hoshin Kanri.

17 dages LEAN Six Sigma Master Black Belt

Lean Six Sigma uddannelsen indeholder alt hvad en Lean Six Sigma Black belt uddannelse indeholder. Derudover får du også de seneste og mest moderne teknikker til acceleration af virksomhedens innovation. 

Compass har de seneste år oplevet efterspørgsel på viden om agile og scrum. Vi har derfor krydret Lean Six Sigma uddannelsen med et Scrum Master kursus som et enkeltstående modul. Og det har været en kæmpe succes, og i dag et det et “must know” for en hvilken som helst Lean Six Sigma konsulent. Derudover indeholder uddannelsen også et helt modul med Toyota Kata – og hvordan du sætter turbo til innovation af processer.

Vi tilbyder

N Undervisere uddannet i Japan
N Certificering inkluderet
N Fleksible kursus datoer
N Online til alle Lean kurser
N Tilknyttet ERFA netværk

Kontakt

Ring på telefon: 48 16 30 81
Send en e-mail til info@comss.dk

lean kursus møde
six sigma kursus certifikat

Modulerne indeholder

Akademiets certificerede Lean Six Sigma uddannelser er modulopbygget, og du kan tage uddannelserne i det tempo der passer dig og din kalender.

Modul F

Modulet introducerer dig til grundliggende Six Sigma med tilhørende værktøjer. Modulet indeholder Six Sigma Yellow materiale.

 • Hvad er Six Sigma?
 • Hvad er Lean Six Sigma?
 • DMAIC flowet
 • DMAIC
 • Define fasen
 • Software til Six Sigma
 • Six Sigma i produktion
 • Six Sigma i Service
 • Six Sigma kursus Yellow Belt
 • Proces variation
 • Voice of Customer (VOC)
 • Critical To Quality (CTQ)
 • Critical to Quality tips
 • Measure fasen
 • Datatyper
 • Six Sigma kursus
 • Grundlæggende statistik
 • Kapabilitetsanalys

Modulet afsluttes med en multiple choice test med tilhørende Yellow Belt certificering.

Modul G

Modult indeholder flere værktøjer svarende til Six Sigma green belt certificering. Modulet afsluttes med et Six Sigma projekt med Green Belt certificering.

 • DMAIC analyse fasen
 • Pareto analyse
 • Fiskebens analyse
 • DMAIC improve fasen
 • SPC Kontrolkort
 • Kontrol kort vs linie graf – se forskel
 • Analyser et kontrolkort og fremhæv en forandring
 • FMEA
 • Six Sigma kursus
 • Histogram
 • Histogram skævhed
 • E=QxA
 • DMAIC control fasen
 • Six Sigma Green Bel

Modulet afsluttes med en multiple choice quiz samt et Six Sigma projekt med Green Belt certificering.

Modul A

Modulet indeholder de grundliggende Lean værktøjer. Derudover bruger vi meget tid på værdistrømsanalyse. Vi gennemgår følgende værktøjer:

 • Lean Principper
 • Demings 95/5 regel
 • Lean ledelsessystemet
 • Jobinstruktioner
 • Gemba
 • Forbedringskultur
 • Hvorfor Lean?
 • Six Sigma kurser og Historie
 • Værdistrømme og Flow
 • Værdistømsanalyse
 • Hvad er en Lean værdistrøm
 • Forbedringskultur
 • Forandringsledelse
 • Six Sigma vs Lean kurser
 • Standard arbejde
 • 8 typer spild
 • Lean kultur
 • PDCA
 • 5S
 • Muri, Mura, Muda
 • Kaizen

Modulet afsluttes med en multiple choice quiz i værktøjer.

Modul B

På modulet arbejder vi med flere Lean værktøjer og ledelse. Efter modulet har du en rigtig god ide om hvad Lean drejer sig om.

 • Lean Ledelse
 • Lean Ledelsessystemet Introduktion
 • Komponenter i Ledelsessystemet
 • Traditionel kontra Lean ledelse
 • Problemløsning
 • Årsagsanalyser
 • Fiskebensanalyse
 • Pareto analyse i Lean og Six Sigma
 • 3C Problemløsning
 • Problemløsningstragt
 • A3, Yamazumi, Kanban
 • 5 Hvorfor
 • Visuel Ledelse
 • Six Sigma kurser
 • Målstyring
 • Tavlemøder på Lean kurser
 • Design af Kaizen tavler
 • Facilitering af tavlemøder
 • Jidoka, Andon, Poka Yoke
 • Takt tid
 • Leder Standard Arbejde
 • Gemba Walk
 • Flow effektivitet
 • Heijunka
 • SMED
 • Lean projekt efter eget valg
 • Hvad er Six Sigma?
 • Lean Ledelse
 • Lean Ledelsessystemet Introduktion
 • Komponenter i Ledelsessystemet

Modulet afsluttes med en projektopgave hvor de arbejde med de indlærte værktøjer og metoder.

Modul C

På modulet arbejder vi med Lean ledelse, forandringsledelse og hvordan du starter en Lean transformation. Derudover bruger vi meget tid på Lean strategiprocessen og TWI, Training Within Industry.

 • Lean forandringsledelse
 • TWI
 • Opbygning af lærende organisation
 • Medarbejder udvikling
 • Effektiv træning og uddannelse
 • Leder standard arbejde
 • Lean lederens fokus
 • Six Sigma kurser
 • Forandringsledelse
 • Transformation
 • Lean Organisationen og Lean kurser
 • Start topleder tilgang
 • Start teamleder tilgang
 • Lean Transformation Model
 • Lean Change Management
 • Lean værdier
 • Hoshin kanri
 • Strategiprocessen
 • Catch ball
 • Hensai og Six Sigma
 • Kultur
 • Lean projektledelse
 • Lean forandringsledelse
 • Lean transformation

Vi afslutter med et projekt i Lean ledelse, Lean transformation eller Lean ledelsessystemet.

Modul AT

Modulet har fokus på Scrum og Agile.

 • Agile værdier og principper
 • Scrum Master kursus
 • Scrum certificering
 • Scrum Product Owner
 • Sprint
 • Retrospektiv
 • Definition af Scrum
 • Scrum guide
 • Scrum Masteren som “leader who servers”
 • Scrum Masterens rolle og opgaver
 • Empirical process control: Transparens, inspection og adaption
 • Scrum værdier og principper
 • Scrum teamet. Developers, Product Owner og Scrum Master
 • Sprint definition og function
 • Planlægning af sprint
 • Daily Scrum
 • Scrum board
 • Sprint review
 • Sprint retrospektivt
 • Scrum artifacts and events
 • Produkt backlog. Product goal
 • Sprint Backlog. Sprint goal
 • Increments. Definition of “Done”
 • Problemstillinger ved anvendelsen af Scrum
 • Tips og erfaringer
 • Faldgruber

  Scrum modulet afsluttes med en frivillig Scrum certificering.

  Modul E

  Du introduceres til Toyota Kata, og de tilhørende værktøjer:

  • Toyota kata
  • Forbedrings kata
  • Coaching kata
  • Udfordringer
  • Nuværende situation analyse
  • Target conditions
  • Six Sigma kurser
  • Toyota Kata Lean uddannelse
  • 5 Spørgsmål coaching kort
  • Coaching Cyklus
  • Toyota Kata udrulning
  • Design af Story Boards
  • PDCA Log
  • Hindrings Log

  Modulet afsluttes med et projekt i Toyota Kata eller Lean ledelse med det tilhørende ledelsessystem.

  Modul H

  Modulet er det afsluttende Six Sigma Black belt kursus med de videregående Six Sigma værktøjer. Du kommer til at arbejde med følgende værktøjer.

  • Six Sigma Black Belt ansvarsområde
  • Analyse af målesystemet (MSA)
  • Systemiske løsninger – gennemgang
  • Yield
  • CPQ
  • Stikprøveteori
  • Six Sigma forandringsledelse
  • Matrix Plot
  • Design of Experiments (DOE)
  • Design for Six Sigma (DFSS)
  • DMADV
  • Kano modellen
  • Box Whisker
  • Design for X
  • Data rens gennemgang

  Modulet afsluttes med en multiple choice quiz og et Six Sigma projekt med tilhørende Black Belt certificering. Vi oplever en stigende efterspørgsel på netop dette Six Sigma kursus, og vi kan i jobannoncer se at der er en stor efterspørgsel på kompetencer som du lærer på dette Six Sigma kursus.

  digital markedsføring

  København Aarhus

  Compass København
  Købmagergade 67
  1150 København

  Ring på telefon: 48 16 30 81
  Send en e-mail til info@comss.dk